Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

EXCLUSIV. Sute de mii de euro pe lună din copii xerox

În 2019, societățile la care statul este proprietar cheltuiesc sume impresionante pentru hârtie, copii xerox ori documente imprimate.

Denisa Marin 0 comentarii

Actualizat: 11.03.2019 - 16:59

Milioane și milioane de hârtii, în plină epocă a digitalului. Doar din două astfel de achiziții monitorizate până acum rezultă o cheltuială de peste 1 milion de euro, bani ce vor fi plătiți de Romgaz și ROMATSA pentru 15 milioane de hârtii.

Romgaz a scos la licitație luni, 4 martie, pe SICAP (registrul electronic al achizițiilor publice) un contract de 1,3 milioane lei (circa 300.000 euro) pentru servicii de xerocopiere și imprimare pentru până la 7 milioane de pagini. Contractul este de tip acord-cadru, pe 4 ani, și presupune achiziția unui număr minim de 5 milioane de copii. Cele mai multe copii sunt alb-negru, pentru fomatul A4, dar vor fi achiziționate și A3 și A0. Dată fiind suprafața unei singure foi A4, 21x28 cm, cele 5 milioane de copii ce vor fi achiziționate ar putea acoperi 315.000 metri pătrați.

„Acord-cadru multianual pe durata de 4 ani, pentru asigurarea serviciilor de copiere (multiplicare), imprimare, scanare și transmitere documente prin fax pentru punctele de lucru cuprinse în anexa la caietul de sarcini. Acord-cadru – minim 885.600 lei/4 ani, maxim 1.396.800 lei/4 ani. Contract subsecvent – minim 221.400 lei/an, maxim 349.200 lei/an. Acord-cadru – minim 4.920.000 copii/4 ani, maxim 7.560.000 copii/an. Contract subsecvent – minim 1.230.000 copii/an, maxim 1.890.000 copii/an“ este anunțul din SICAP.

Copiile vor fi făcute pentru toate sucursalele și filialele, cele mai multe fiind arondate Sucursalei Târgu-Mureș. Ca să participe la licitație (ofertele vor fi deschise pe 3 aprilie), prestatorul trebuie să fie autorizat de către producătorul echipamentelor să efectueze activități de mentenanță și reparații ale acestora. Unicul criteriu de departajare este prețul.

Romgaz este a doua cea mai mare companie aflată în portofoliul statului român, după Hidroelectrica, și principalul producător de gaze al țării.
Pe data de 5 martie a venit rândul ROMATSA – Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian (care funcționează ca o companie) să cumpere servicii de xerocopiere și imprimare de documente. De această dată, achiziția este dublă față de cea a Romgaz. ROMATSA a pregătit 3,2 milioane lei (700.000 de euro) pentru 14 milioane de copii, dintre care 9 milioane alb-negru, restul color. Dacă păstrăm analogia cu aria acoperită de aceste hârtii, am avea 60 de hectare de pământ „albe“ la ROMATSA.

Contractul este pe 3 ani, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai mic. De această dată, sunt impuse și restricții privind anvergura participanților. Astfel, doar firmele care au o medie a cifrei de afaceri de cel puțin 1 milion de lei în ultimii trei ani pot participa.

ROMATSA are statut de regie autonomă autofinanţată, de importanţă naţională, şi deţine monopolul serviciilor de trafic aerian. Serviciile sunt asigurate atât pentru aeronavele civile care survolează spaţiul aerian naţional, cât şi pentru aeronavele ce aterizează sau decolează de pe aeroporturile din România. Serviciile prestate se referă la activitatea de dirijare din zona aeroportului (de terminal) şi de rută (ACC). Salariații instituției sunt cel mai bine plătiți dintre angajații români, pe medie, având în vedere că remunerația se ridică la peste 4.000 de euro lunar.

Comentarii

loading...