7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiEXCLUSIV. Sute de mii de euro pe lună din copii xerox

EXCLUSIV. Sute de mii de euro pe lună din copii xerox

Milioane și milioane de hârtii, în plină epocă a digitalului. Doar din două astfel de achiziții monitorizate până acum rezultă o cheltuială de peste 1 milion de euro, bani ce vor fi plătiți de Romgaz și ROMATSA pentru 15 milioane de hârtii.

Romgaz a scos la licitație luni, 4 martie, pe SICAP (registrul electronic al achizițiilor publice) un contract de 1,3 milioane lei (circa 300.000 euro) pentru servicii de xerocopiere și imprimare pentru până la 7 milioane de pagini. Contractul este de tip acord-cadru, pe 4 ani, și presupune achiziția unui număr minim de 5 milioane de copii. Cele mai multe copii sunt alb-negru, pentru fomatul A4, dar vor fi achiziționate și A3 și A0. Dată fiind suprafața unei singure foi A4, 21×28 cm, cele 5 milioane de copii ce vor fi achiziționate ar putea acoperi 315.000 metri pătrați.

„Acord-cadru multianual pe durata de 4 ani, pentru asigurarea serviciilor de copiere (multiplicare), imprimare, scanare și transmitere documente prin fax pentru punctele de lucru cuprinse în anexa la caietul de sarcini. Acord-cadru – minim 885.600 lei/4 ani, maxim 1.396.800 lei/4 ani. Contract subsecvent – minim 221.400 lei/an, maxim 349.200 lei/an. Acord-cadru – minim 4.920.000 copii/4 ani, maxim 7.560.000 copii/an. Contract subsecvent – minim 1.230.000 copii/an, maxim 1.890.000 copii/an“ este anunțul din SICAP.

Copiile vor fi făcute pentru toate sucursalele și filialele, cele mai multe fiind arondate Sucursalei Târgu-Mureș. Ca să participe la licitație (ofertele vor fi deschise pe 3 aprilie), prestatorul trebuie să fie autorizat de către producătorul echipamentelor să efectueze activități de mentenanță și reparații ale acestora. Unicul criteriu de departajare este prețul.

Romgaz este a doua cea mai mare companie aflată în portofoliul statului român, după Hidroelectrica, și principalul producător de gaze al țării.
Pe data de 5 martie a venit rândul ROMATSA – Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian (care funcționează ca o companie) să cumpere servicii de xerocopiere și imprimare de documente. De această dată, achiziția este dublă față de cea a Romgaz. ROMATSA a pregătit 3,2 milioane lei (700.000 de euro) pentru 14 milioane de copii, dintre care 9 milioane alb-negru, restul color. Dacă păstrăm analogia cu aria acoperită de aceste hârtii, am avea 60 de hectare de pământ „albe“ la ROMATSA.

Contractul este pe 3 ani, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai mic. De această dată, sunt impuse și restricții privind anvergura participanților. Astfel, doar firmele care au o medie a cifrei de afaceri de cel puțin 1 milion de lei în ultimii trei ani pot participa.

ROMATSA are statut de regie autonomă autofinanţată, de importanţă naţională, şi deţine monopolul serviciilor de trafic aerian. Serviciile sunt asigurate atât pentru aeronavele civile care survolează spaţiul aerian naţional, cât şi pentru aeronavele ce aterizează sau decolează de pe aeroporturile din România. Serviciile prestate se referă la activitatea de dirijare din zona aeroportului (de terminal) şi de rută (ACC). Salariații instituției sunt cel mai bine plătiți dintre angajații români, pe medie, având în vedere că remunerația se ridică la peste 4.000 de euro lunar.

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă