EXCLUSIV RL. Ministrul Educației, despre ce vor face profesorii după vacanța de Paște

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a declarat, pentru ROMÂNIA LIBERĂ, că nu se pune problema ca profesorii să fie obligați să rămână în concediu de odihnă, după vacanța de Paște, chiar dacă a fost prelungită starea de urgență.

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

Actualizat: 07.04.2020 - 14:09

“Nu se pune această problemă (n.r. – ca angajații din învățământul preuniversitar să fie obligați să rămână în concediu). Nu sunt obligați nici acum. Profesorii au avut mereu posibilitatea să aleagă să intre în concediu de odihnă pe timpul vacanței de primăvară. Nu am spus că este obligatoriu. Noi am reluat aceeași adresă ca anul trecut”, ne-a declarat ministrul Monica Anisie.

Totuși, în adresa Ministerului Educației și Cercetării, semnată de secretarul de stat pe învățământ preuniversitar, se menționează că angajații “vor intra” în concediu de odihnă, nu că ar putea opta pentru acest lucru.

De asemenea, inspectoratele școlare din teritoriu și conducerile unităților de învățământ le-au transmis angajaților că trebuie să completeze cererile de concediu de odihnă pentru cele nouă zile ale vacanței de primăvară.

Ministrul Educației va susține o declarație de presă, la ora 12:00.

 

Comentarii