Valeriu Gheorghiță (Foto: Arhivă)

EXCLUSIV RL. Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul vaccinării, a fost avansat colonel

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul vaccinării anti - Covid, a fost avansat la gradul de colonel, începând cu data de 1 decembrie 2020.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 01.12.2020 - 16:13

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul vaccinării anti - Covid, a fost avansat la gradul de colonel, începând cu data de 1 decembrie 2020.

Informația referitoare la această avansare în grad a fost oferită, în exclusivitate pentru "România liberă", de ministrul Apărării Naționale, generalul ( r ) Nicolae Ciucă.

"De astăzi, domnul doctor Valeriu Gheorghiță este colonel", ne-a precizat ministrul Ciucă.

Valeriu Gheorghiță este medic militar și avea, până ieri, gradul de locotenent - colonel. Potrivit legii, avansarea ofițerilor din MApN, până la gradul de colonel inclusiv, se face prin ordin al ministrului Apărării, la propunerea șefului Statului Major al Apărării. 

Ministrul Ciucă nu ne-a precizat dacă avansarea medicului Gheorghiță s-a făcut la termen sau înainte de termen. Totuși, ministrul Apărării a precizat, în declarațiile făcute marți, 1 decembrie, că una dintre contribuțiile MApN la campania națională anti - Covid este desemnarea ofițerului medic Valeriu Gheorghiță în funcția de coordonator al viitoarei campanii de vaccinare anti - Covid.

Valeriu Gheorghiță are 38 de ani, astfel că devine unul dintre cei mai tineri colonei din Armata Română.

Comentarii