10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiEXCLUSIV. EXPAT BRITANIC DEZVĂLUIRI DIN HONG KONG DESPRE COVID - 19

EXCLUSIV. EXPAT BRITANIC DEZVĂLUIRI DIN HONG KONG DESPRE COVID – 19

Până în prezent, se estimează că 162.687 de persoane au fost infectate în întreaga lume, cu puțin sub jumătate dintre ele în China (81.313 cazuri). Se estimează că 6.065 de persoane au murit, 3.085 dintre ele în China.Cu toate acestea, cele mai recente cifre arată, de asemenea, că 69.623 de persoane, dintre care multe sunt în China, de unde a provenit virusul, s-au recuperat din boală.
Deși rata de recuperare este promițătoare, aceasta nu înseamnă că cei care au fost infectați cu coronavirus nu sunt încă în pericol, este și cazul unui expat britanic care trăiește și locuiește în Hong Kong. Povestea lui și a familiei sale aflate în Marea Britanie o vom dezvălui în zilele ce urmează, în exclusivitate pentru România liberă.

Deoarece experții cred că a avea virusul o dată nu înseamnă că nu te poți îmbolnăvi din nou,cazul său și al familiei sale este unul de referință bazat pe experiențe trăite și observate în mijlocul orașului Hong Kong, China:

„Am fost depășiți de îngrijorare cu privire la coronavirus. În ianuarie, AB junior din Hong Kong și colegii săi au trebuit să urmeze proceduri de izolare foarte stricte, li s-au dat de toate: măști, produse de dezinfectare a mâinilor, mănuși de unică folosință și șervețele medicale. În ianuarie, au fost excluși de la socializare, fără pub-uri, restaurante,cafenele sau cluburi,niciun loc aglomerat, centre comerciale sau piețe sau săli de sport și nici să călătorească cu metroul sau autobuzul, li s-a spus să meargă la muncă dacă este viabil sau să ia un taxi.

Nouă aici (Marea Britanie) ni s-a părut prea de tot, iar în ianuarie, informațiile din Hong Kong erau că 90.000 de persoane erau deja infectate în China. Nu au fost deloc sinceri. Taiwanul este devastat. Abia în ultimele săptămâni autoritățile au ajuns undeva aproape de 90.000 ,,la nivel global”. Anul nou chinez a înregistrat o mulțime de călătorii, HK (Hong Kong) este un hub vital, un epicentru pentru escale pentru acea parte din sud-estul Asiei, iar prietenii și familiile fie că au fost vizitați de prieteni și familii din HK, fie de pe continentul chinez.

Autoritățile din Hong Kong au făcut ca oamenilor pe străzi să li se ia temperatura, orice peste 38,8 însemna să plece acasă și să se excludă social pentru o săptămână de zile. La un moment dat, biroul lui AB junior era redus la doar 15% angajați. AB junior a fost îngrijorat pentru noi, despre ceea ce face sau nu face Marea Britanie, ne-a îndemnat să obținem măști și suficiente provizii pentru o lună, el putea deja previziona limitarea socială, dar puțin prea târziu. A avut dreptate. Modul în care a fost tratat aici este ridicol.

AC, care nu este niciodată bolnavă, a fost trimisă acasă de la serviciu marți.A avut temperatură și o tuse care i-a făcut gâtul răgușit. A dormit solid aproape o perioadă de 30 de ore, pur și simplu înfiorându-se la gândul de a merge la toaletă sau de a obține o ceașcă de ceva sau o altă sticlă de apă. AB Junior era nerăbdător ca ea să fie testată cât mai curând posibil, el era îngrijorat pentru mine și AB Senior, amândoi având peste 65 de ani. Încercarea de a organiza un test prin 111 este o glumă. Se lucrează la un set foarte strict de întrebări de screening, care sunt atât de înguste încât sunt ridicole. De asemenea, trebuie să spun că am avut un caz pozitiv în biroul de peste drum de noi . Societatea a curățat locul unde a lucrat acea persoană, s-a dezinfectat adânc; De asemenea, a existat un student chinez care a fost declarat pozitiv,el a locuit în Blackfriars Road, un bloc falnic cu vederi minunate pe care doar milionarii și l-au putut permite. Trebuie să fi umblat printre ceilalți infectându-i înainte să fie considerați toți pozitivi.

Zona noastră este un mic hub, o mulțime de lucrători de birou, am fi putut sta la coadă la unul dintre supermarketurile locale în același timp (cu cei infectați). Nu voi intra în detalii despre serviciul 111, dar prima dată când a sunat, AC nici măcar nu a trecut de screening-ul inițial automat. Abia a doua oară a ajuns să vorbească cu o ființă umană. ,,Aveți temperatură? Da!. Ați călătorit în oricare dintre țările afectate nr…Ați avut contact cu cineva care s-a dovedit pozitiv? Nu … deși a încercat să explice că există două cazuri pozitive la ușa noastră și, în plus, un tip care locuiește în blocul nostru tocmai s-a întors de 6 săptămâni din Italia și că Italia s-a închis. Fără test pentru AC, screeningul este foarte rigid.

 

AB jnr se înfuria. Da, există gripă în acest moment, dar pentru mulți din HK suficient de „norocoși” pentru a obține o doză „ușoară” de covid-19 nu au avut temperatură. Dintre cei care au făcut teste, unii au fost pozitivi, iar mulți au fost negativi. Așadar, cei pozitivi care s-au întors la muncă după izolarea socială au fost loviți de un atac secundar,au simțit că mușchii și oasele lor s-au aprins (ard), dureri și dureri peste tot și nu au pu- tut să respire decât cu dificultate.

Medicul nostru i-a spus lui AC să sune la 111 și să nu se apropie de Urgențe. În mod evident,Urgențele nu vor să știe,ambii au reco- mandat 111 pentru a decide cine să primeas- că sau nu un test. Există un serviciu special la spitalul ST Thomas, unde se puteau duce oamenii îngrijorați, era doar o cameră mică,cu o masă, un scaun și un telefon și ghici la cine era legat telefonul, da, la numărul 111. AC a sunat din nou în această dimineață, a treia oară, a dat peste un om care a pus o întrebare suplimentară, aveți respirație scurtă, da a spus, adică nu pot respira complet, apoi a menționat că are doi părinți peste 65 de ani vulnerabili și la risc dacă o contractează, și a menționat și de tipul italian care tocmai s-a întors din Italia. Ea a fost întrebată dacă s-a dovedit a fi pozitivă, răspunsul a fost nu, dar Italia s-a închis din motive întemeiate, așa că vecinul ar putea avea. Oricum nu i s-a făcut niciun test și i s-a spus să se închidă în camera ei și să stea departe de părinți.

AB junior era furios,foarte diferit în Hong Kong unde situația simptomelor este foarte diferită, nu toți au temperatură, nu toți au dificultăți de respirație, etc, așa că a plătit cu drag să-și trimită sora, pe AC, la un hotel local pentru a se exclude social de noi (părinții) pentru cel puțin cinci zile. Apetitul ei s-a întors astăzi înainte de a pleca și se simte și speră că poate ar fiavut doar o doză de gripă urâtă, dar AB junior a spus că dacă acesta ar fi Hong Kong, ar fi fost testată, mulți au făcut aceeași greșeală și au revenit la muncă apoi au fost loviți de atacul secundar ..Deci, cam asta este! Astfel suntem noi în momentul de față, cu un fiu neliniștit care sună din Hong Kong de mai multe ori pe zi pentru a ne consulta. Avem meci în curând. Acum, cam ce ar trebui să facem, să mergem sau nu? Am hotărât să mergem, dar cu măști de față, mănuși de unică folosință și buzunarele umplute de dezinfectanți pentru mâini.”

Culmea cotului! Devine noua metodă de Salut, așa că va trebui să vedem ce se întâmplă. Dar hei ho …viața continuă!

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă