19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialZiarul Compact s-a desfiintat

Ziarul Compact s-a desfiintat

Astazi a aparut ultimul numar din ziarul gratuit Compact, publicatie editata de trustul Ringier. De maine, 27 februarie, acest cotidian gratuit va iesi de pe piata. Anuntul a fost facut de Lucian Romascan, directorul Diviziei Free Boulevard de la Ringier Romania. Cei 30 de angajatii au fost anuntati ca din 2 martie sunt liberi de contract, dar vor primi sase salarii compensatorii. Cei 10 colaboratori vor ramane si ei fara drepturile de autor.

 

"In urma analizei indicatorilor cheie de performanta ai ziarului Compact, la aproape trei ani de la lansarea pe piata romaneasca, managementul Ringier Romania a decis inchiderea titlului care nu a reusit sa atinga parametrii stabiliti in planul de afaceri initial. Aceasta decizie a fost luata in urma efectuarii unor analize atente asupra previziunilor de evolutie a titlului, care arata ca, pe termen mediu, Compact nu poate recupera decalajul, mai ales in conditiile de piata actuale (productie, publicitate, distributie). Decizia este in linie cu strategia Ringier de a mentine o afacere sanatoasa si de a-si concentra investitiile in arii care au potentialul unei evolutii promitatoare pe termen mediu si lung", mentioneaza Ringier Romania, citat de Mediafax.

De asemenea, reprezentantii Ringier precizeaza ca au decis sa le acorde angajatilor afectati de aceasta decizie, in plus fata de veniturile pentru luna martie, un pachet de asistenta care include o componenta financiara, precum si de servicii, urmand sa ii asiste pe acestia in cautarea unui nou loc de munca. In acest sens, compania a semnat un parteneriat cu firma de consultanta in resurse umane HART. Totodata, Divizia Boulevard & Free Newspapers si Divizia Economic & Reference sunt reunite in Divizia de Ziare, care va contine brandurile Capital, Evenimentul zilei si Libertatea, noua divizie fiind condusa de Claudiu Serban, director general adjunct al Ringier Romania.

Lucian Romascanu, care a condus pana in prezent Divizia Boulevard & Free, a preluat functia de director de vanzari al noii Divizii de Ziare. Pe de alta parte, Ciprian Rus, redactorul-sef adjunct al Compact, va ocupa functia de redactor-sef adjunct Capital.

Gratuitul Compact a fost lansat pe 2 mai 2006, in format de 16 pagini, fiind distribuit zilnic in mijloacele de transport in comun si in statiile de metrou, intr-un tiraj de circa 160.000 de exemplare. 

Cele mai citite

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă