12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialZeci de mii de maşini defecte circulă pe drumurile României

Zeci de mii de maşini defecte circulă pe drumurile României

Zeci de mii de şoferi îţi riscă viaţa circulând cu maşini defecte pe drumurile publice. Mai grav este faptul că, în inconştienţa lor, conducători auto care circulă cu astfel de autovehicule, pun în pericol şi viaţa celorlalţi participanţi la trafic.

Peste 50.000 de certificate de înmatriculare au fost retrase, în primele nouă luni ale acestui ani, cu 4.500 mai multe faţă de perioada similară a anului trecut.

Citeşte şi: Ford va rechema la service 2.618 modele Focus Electric

Poliţiştii spun că au depistat în trafic maşini care abia porneau de pe loc, aveau probleme la direcţie şi la sistemul de frânare.

Specialiştii spun că astfel de defecţiuni sunt foarte grave şi că şoferii care ştiu că au astfel de probleme, ar trebui să repare imediat maşinile.

Citeşte şi: Viteza şi neacordarea de prioritate, principalele cauze ale accidentelor din România

Mai mult, mulţi şoferi se văd în situaţia de a rămâne fără certificatul de înmatriculare pentru că uită sau, din lipsa banilor, amână să întocmească asigurarea obligatorie civilă. Anul acesta, aproape 6.000 de maşini oprite în trafic nu aveau poliţa RCA.

Tot fără certificate de înmatriculare au rămas şi şoferii care au făcut modificări la maşini fără să le treacă şi în talonul maşinii.

Poliţia mai arată că de la începutul anului, au fost aplicate aproximativ 2,8 milioane de sancţiuni  contravenţionale.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Demitere suspectă a vicepreședintelui grupului GRAMPET. Investitori ruși ar încerca să cumpere fabrici din România

Președintele grupului GRAMPET, Gruia Stoica, un foarte important transportator feroviar privat de marfă din România, a transmis că l-a demis pe vicepreședintele grupului, Călin...
Ultima oră
Pe aceeași temă