Vulpescu: Negocierile pentru vânzarea acţiunilor Oltchim vor fi reluate luni

Negocierile pentru cumpărarea acţiunilor Oltchim, dintre Dan Diaconescu şi reprezentanţii OPSPI, vor fi reluate luni, la ora 9.00, a declarat vineri, Remus Vulpescu, şeful OPSPI, potrivit

Share

Rl online 0 comentarii

28.09.2012 - 21:46
Negocierile pentru cumpărarea acţiunilor Oltchim, dintre Dan Diaconescu şi reprezentanţii OPSPI, vor fi reluate luni, la ora 9.00, a declarat vineri, Remus Vulpescu, şeful OPSPI, potrivit Agerpres.

'Negocierile vor fi reluate luni, de la ora 9,00', a spus oficialul OPSPI.

Autorităţile erau gata încă de vineri să semneze contactul pentru vânzarea capitalului majoritar al societăţii Oltchim către adjudecatarul licitaţiei, Dan Diaconescu, a anunţat Remus Vulpescu.

Pe de altă parte, Dan Diaconescu anunţase că dispune de banii necesari cumpărării acţiunilor Oltchim şi îî va pune la dispoziţia Guvernului.

'Noi vrem aceleaşi condiţii ca şi investitorii indieni de la Sidex şi investitorii de la BCR. Sper că lucrurile sunt clare, deşi ceilalţi parteneri au încălcat toate clauzele de confidenţialitate furnizând presei documente bancare, nu cred că mai are nimeni îndoială în privinţa banilor. Ei au fost şi înainte de licitaţie, sunt încă şi vor fi permanent la dispoziţia Guvernului. Mai rămâne ca şi Ponta să vrea aceşti bani', a declarat Diaconescu.

Părţile implicate nu au reuşit, până în prezent, să ajungă la un acord scris pentru principalele puncte ale discuţiilor, cum ar fi plata salariilor angajaţilor, preluarea Arpechim, situaţia datoriilor Oltchim.

Negocierile pentru semnarea contractului au început luni, 24 septembrie 2012, iar termenul final este luni, 1 octombrie 2012.

În condiţiile în care contractul nu se va semna, autorităţile s-au angajat să discute, miercuri, în şedinţă de Guvern, un proiect de act normativ pentru acordarea banilor necesari pentru salarii şi pentru repornirea combinatului din Fondul de Privatizare, măsură pentru care este necesar acordul Comisiei Europene şi al Consiliului Concurenţei.

Citește totul despre:

Comentarii