8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialVoicu, infundat de interceptarile de la "Select"

Voicu, infundat de interceptarile de la “Select”

Social-democratul Catalin Voicu este primul senator pentru care DNA a solicitat avizul Camerei superioare de a fi arestat. In dosarul de urmarire exista mai multe interceptari realizate de SRI, care, spun anchetatorii, il incrimineaza fara dubii pe senatorul PSD.

Demersul de ieri al DNA pune Senatul intr-o situatie-limita, in perspectiva Raportului de tara pe Justitie al Comisiei Europene, asteptat chiar in cursul acestei luni. Un aviz negativ al Senatului in cazul "Voicu" ar putea atrage din nou acuzatia ca Parlamentul de la Bucuresti obstructioneaza justitia. Acelasi repros a mai fost adus de oficialii europeni si in cazul tergiversarii in Parlament a dosarului "Zambaccian" al lui Nastase.

Procurorii anticoruptie se bazeaza pe faptul ca dosarul in care Catalin Voicu este invinuit de trafic de influenta si fals contine declaratii, dar, mai ales, interceptari telefonice si ambientale "foarte clare in raport cu acuzatiile aduse". Surse judiciare au explicat pentru R.l. ca o  parte insemnata din interceptari au fost realizate de SRI la Restaurantul "Select", in apropierea Guvernului. Faptele lui Catalin Voicu au iesit la lumina dupa ce senatorul PSD a fost monitorizat anul trecut de SRI, fiind suspectat ca ar fi folosit informatii clasificate in interes personal. Suspiciunile s-au infirmat, dar pe fir a intrat DNA, care a deschis o noua ancheta pornind de la mai multe indicii de coruptie.

Prima infractiune pentru care DNA solicita arestarea senatorului PSD este cea privind traficul de influenta. Catalin Voicu ar fi  intervenit pe langa presedintele Sectiei Civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatorul Florin Costiniu, in favoarea omului de afaceri Costel Casuneanu, unul dintre asa-numitii "regi ai asfaltului". Catalin Voicu ar fi primit in acest sens 260.000 euro de la Casuneanu. Operatiunea a esuat, dar discutiile  Casuneanu-Voicu si Voicu-Costiniu au fost interceptate de SRI si apar in dosarul care ajunge si la Senat.
Tot in acest dosar e cercetat si senatorul PSD Alexandru Mazare, fratele primarului constantean, caruia Voicu i-ar fi cerut sprijin politic pentru a obtine o functie in Guvern, in contextul coalitiei PSD-PDL. La schimb, Catalin Voicu urma sa intervina pe langa judecatorii de la Tribunalul Bucuresti si ICCJ pentru solutii favorabile in mai multe dosare. si acest targ a fost interceptat de SRI.

Potrivit DNA, in august 2009, Catalin Voicu a primit de la controversatul om de afaceri Marius Locic 119.000 lei pentru a-i bloca un dosar penal deschis de Politia Capitalei. Locic era acuzat de inselaciune. Pentru a "aranja" dosarul, Catalin Voicu ar fi discutat cu seful Politiei Capitalei, Mihai Calinescu. si Voicu, si Calinescu fac parte din cercul de influenta al lui Marian Vanghelie. Procurorii se bazeaza si in acest caz pe interceptarea discutiilor lui Voicu cu Marius Locic si Mihai Calinescu.

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă