Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vladimir Bukovski: "Memorialul de la Sighet este unic"

Referindu-se la activitatile memorialului Victimelor Comunismului si al Rezistentei, celebrul disident antisovietic Vladimir Bukovski declara: "Ceea ce este unic la Sighet este scoala de Vara. Desigur, se incearca acest lucru si in alte ...

Share

Adrian Bucurescu 0 comentarii

14.07.2007 - 00:00
Referindu-se la activitatile memorialului Victimelor Comunismului si al Rezistentei, celebrul disident antisovietic Vladimir Bukovski declara: "Ceea ce este unic la Sighet este scoala de Vara. Desigur, se incearca acest lucru si in alte parti... Dar, din acest punct de vedere, Memorialul este unic". Elevii de la Sighet au urmarit cu viu interes masa rotunda cu titlul "Posturile de radio straine care transmiteau in limba romana", la care au participat Mircea Carp, de la München, Andrei Brezianu si Nestor Ratesh, de la Washington, precum si Dennis Deletant, de la Londra. Printre oaspeti se numara si Bujor Nedelcovici, de la Paris, care a tinut comunicarea "Despre albumul de fotografii «Lectorul de imagini: Vandalism arhitectural»". La dezbaterea intitulata "Cenzura in teatru si film in perioada comunista" au participat Lucian Pintilie, Ana Blandiana si Romulus Rusan. La Memorialul de la Sighet a fost vernisata inca o sala, sub titlul "Reprimarea culturii: Artisti in inchisoare". Tot ieri, 13 iulie, Alexandru Niculescu, de la Paris, le-a vorbit elevilor despre "Crestinismul romanesc intre Orient si Occident, convergente si divergente", iar Alicia Wancerz-Gluza, din Varsovia, a prezentat comunicare "Karta - un institut de cercetari din 1986". Ziua s-a incheiat cu comunicarea "Noile metode de refacere a arhivei distruse, folosite la Institutul de Studiere a Documentelor STASI", prezentata de Helmut Müller-Enbergs, de la Berlin.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...