10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialVirusul H1N1 se simte bine vara

Virusul H1N1 se simte bine vara

Cei trei pacienti depistati cu virusul A(H1N1) raman sub supraveghere medicala la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals", dar pot fi oricand externati.

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului, a spus ca tatal si copilul femeii care a reprezentat primul caz de gripa porcina in Romania se simt bine. Ceea ce ingrijoreaza este faptul ca, potrivit medicului Adrian Streinu Cercel, virusul se transmite mai usor in sezonul cald. "Teoretic, virusul ar trebui sa se transmita iarna, dar structura lui s-a modificat si a devenit rezistent la caldura. El are 60% structura porcina, 20% structura aviara, 20% structura umana", a precizat profesorul Streinu Cercel. Din datele statistice existente in prezent la nivel mondial rezulta ca 70% din bolnavi sunt cazuri usoare, care necesita tratament medical cuprins intre una si 3 zile, 21% au avut forme usoare, peste 20%, forme medii, si doar intre 1 si 2% au reprezentat forme grave care au necesitat terapia intensiva. In lume, au fost raportate oficial pana la aceasta data 15.010 cazuri, cu 103 decese. In Europa s-au inregistrat 34 de noi cazuri. Dintr-un total de 456 de cazuri inregistrate la nivel european, 200 au fost transmise de la om la om in aceeasi tara (Marea Britanie, Spania, Belgia, Italia, Elvetia). Conform unei informari a Institutului de Virusologie "stefan S. Nicolau", la aproximativ jumatate din cazurile fatale din Mexic s-au observat conditii agravante ale bolii precum sarcina, astm, alte boli pulmonare, diabet, obezitate, boli autoimune si terapie imunosupresoare, boli neurologice si cardiovasculare.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă