Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Virusul a venit prin pui din import

Sambata seara a fost judecat recursul Parchetului la Tribunalul Brasov, unde instanta a stabilit ca Florin Macovei, patronul societatii "Pati Prod", sa fie cercetat in stare de arest timp de 20 de zile, alaturi de Vasile Dardala, patron al ...

Share

Vasile Selaru 0 comentarii

22.05.2006 - 00:00
Sambata seara a fost judecat recursul Parchetului la Tribunalul Brasov, unde instanta a stabilit ca Florin Macovei, patronul societatii "Pati Prod", sa fie cercetat in stare de arest timp de 20 de zile, alaturi de Vasile Dardala, patron al societatii "Drakom", impotriva caruia exista deja un mandat de arestare de 29 de zile. Autoritatile continua sa cerceteze cum a fost posibil ca virusul aviar sa se instaleze in fermele avicole de pe Platforma Codlea. Am reusit sa aflam ca in luna aprilie societatea "Drakom" a importat peste 30.000 de pui de o zi din Cehia. Importul s-a produs cu avizul Ministerului Agriculturii, deoarece puii au trecut legal prin vama. La scurt timp, lucratorii fermei au observat ca acestia mor cu sutele pe zi. In schimb, societatea "Pati Prod", care importase peste 20.000 de pui de curcani din Ungaria, a inceput sa inregistreze decese la acesti pui in urma unui accident la instalatia de ventilare. Astfel, mii de pui de curcan morti au fost aruncati intr-un bazin din beton aflat in incinta fermei si ingropati. In mod normal ar fi trebuit chemat medicul veterinar, care sa declare "moartea mecanica" a puilor de curca. Nu s-a facut acest lucru. Medicii veterinari Pop Iuliu, Iovanas Ioan si Virgil Udrea raman inca cercetati in libertate, cum tot in libertate sunt cercetati si negustorii de pasari vii, Adrian Axinte si Constantin Cincu. Pana ieri fusesera audiate o suta de persoane in cadrul anchetelor privind raspandirea virusului.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...