11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVier Pfoten despre eutanasierea câinilor maidanezi: Lege demnă de epoca de piatră

Vier Pfoten despre eutanasierea câinilor maidanezi: Lege demnă de epoca de piatră

Organizaţia internaţională pentru protecţia animalelor Vier Pfoten consideră că legea eutanasierii câinilor fără stăpân, votată marţi, este ”demnă de epoca de piatră”, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

”Cel mai tragic scenariu s-a produs! Autorităţile din România au primit undă verde să înceapă exterminarea în masă”, a declarat Gabriel Păun, director de campanii la Vier Pfoten Internaţional.

Gabriel Păun a adăugat că ”este de necrezut că o lege care permite uciderea în masă” a fost aprobată de Parlamentul unui stat membru al UE şi că ar fi ”o greşeală istorică” dacă membrii Comisiei Europene vor accepta legea.

Citeşte şi Bătălia pe maidanezi s-ar putea muta la CCR

Vier Pfoten a anunţat că va încerca să blocheze această lege şi că va cere Comisiei Europene să evite ”asocierea cu aceste crime în masă pe care care cetăţenii europeni nu le vor ierta şi uita”.

Marţi, Camera Deputaţilor a votat cu 266 de voturi pentru, 23 de voturi împotrivă şi 20 de abţineri noua lege a câinilor maidanezi, potrivit căreia câinii care nu vor fi adoptaţi în 14 zile şi pe care primăriile nu-i pot ţine în adăposturile publice să fie eutanasiaţi.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă