Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO Dosar de evaziune fiscală uriașă, în domeniul gestionării uleiurilor uzate. Ar fi vizate și Mercedes şi Toyota

Polițiștii efectuează, joi, 50 de percheziții în București și 22 de județe, într-un dosar de evaziune fiscală, în domeniul gestionării uleiurilor uzate, cu un prejudiciu estimat la 29 milioane de euro, informează Poliția Română. Surse judiciare au precizat, pentru News.ro, că sunt ridicate documente şi de la reprezentanţe ale Mercedes şi Toyota.

Share

Avram Eliza 0 comentarii

Actualizat: 05.10.2017 - 12:30

 

Polițiștii efectuează, joi, 50 de percheziții în București și 22 de județe, într-un dosar de evaziune fiscală, în domeniul gestionării uleiurilor uzate, cu un prejudiciu estimat la 29 milioane de euro, informează Poliția Română. Surse judiciare au precizat, pentru News.ro, că sunt ridicate documente şi de la reprezentanţe ale Mercedes şi Toyota.

Percheziţiile au loc în Bucureşti şi în judeţele Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Galaţi, Mureş, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş şi Vrancea, la sediile sociale şi la punctele de lucru a 17 societăţi comerciale implicate în activitatea de colectare, valorificare sau eliminare a uleiurilor uzate, care emiteau certificate de gestionare a acestor uleiuri.

Vor fi ridicate înscrisuri de la 44 de firme importatoare de uleiuri industriale, care au beneficiat de astfel de certificate emise de societăţile implicate în activitatea de colectare, valorificare sau eliminare a uleiurilor.

În urma cercetărilor s-a stabilit că unii operatori economici care au introdus uleiuri industriale pe piaţa naţională ar fi evidenţiat în actele contabile şi în alte documente legale operaţiuni fictive care atestau îndeplinirea obligaţiilor privind gestionarea uleiurilor uzate.

În acest mod, firmele importatoare s-ar fi sustras de la plata taxei de 2 lei/litru către Fondul pentru Mediu, în vigoare în perioada 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2013, pentru diferenţa dintre cantităţile corespunzătoare obligaţiilor anuale de gestionare şi cantităţile de uleiuri uzate gestionate.

Prejudiciul cauzat bugetului Fondului pentru Mediu este de aproximativ 29 de milioane de euro.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că vor fi ridicate documente şi de la reprezentanţa Mercedes din Voluntari şi de la reprezentanţa Toyota din Pipera.


Citește totul despre:

Comentarii

loading...