Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO. Raed Arafat, primele explicaţii după accidentul aviatic din Apuseni: Nu am refuzat nicio solicitare de folosire a avionului

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că nu a refuzat nicio solicitare de folosire a elicopterelor şi a avioanelor SMURD şi MAI, dacă condiţiile meteo au fost favorabile. "Nu a existat o data in care sa se solicite ...

Share

Rl online 0 comentarii

22.01.2014 - 23:55

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că nu a refuzat nicio solicitare de folosire a elicopterelor şi a avioanelor SMURD şi MAI, dacă condiţiile meteo au fost favorabile.

"Nu a existat o data in care sa se solicite elicopterele si avioanele SMURD sau MAI si sa se spuna nu, dacă condiţiile meteo permit. Trebuie să menţionez acest lucru de fiecare dată. Nu trebuie eu să aprob decolarea avionului. Avionul când primeşte apelul prin SMURD Bucureşti, decolează. Nu mi se solicită aprobarea. Sunt proceduri şi funcţionează cu mine şi fără mine", a spus Arafat.

Raed Arafat a explicat faptul că avionul nou din posesia SMURD a avut activitate intensă şi a participat la peste 60 de misiuni.

 

"Acest avion a făcut peste 60 de misiuni, doua misiuni au fost facute la solicitarea Agentiei de Transplant, au mai fost alte solicitari care au fost anulate de Agenţie pentru ca nu s-au mai facut transplanturile, trei misiuni externe si restul pana la 60 de misiuni, au fost interne. Avionul a lucrat 64-65 de misiuni pana cand a intrat in revizie. Avionul a intrat in revizie pe 21 decembrie cand s-au terminat orele de zbor. Deci, avionul a lucrat o data, de doua ori pe saptamana. Nu am mintit, avionul este in revizie. Avem o piesa ca trebuie sa vina din SUA. Piesele sunt facute pe comanda pentru acest avion", a afirmat Arafat.

Secretarul de stat a precizat că va merge în zona în care s-a produs accidentul pentru a discuta cu echipajele SMURD care au participat la acţiunea de salvare a victimelor.

"O să mergem să discutăm cu toţi într-o întrevedere deschisă, nu ca să pedepsim, ci ca să învăţăm pe viitor", a conchis Raed Arafat.

 

Citește totul despre:

Comentarii