14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO Tudose, după întâlnirea cu președintele Iohannis: Discuţia a fost dacă pot...

VIDEO Tudose, după întâlnirea cu președintele Iohannis: Discuţia a fost dacă pot semna actele miniștrilor demiși săptămâna aceasta

UPDATE 17.00: Premierul Tudose a declarat, marţi, legat de întâlnirea pe care a avut-o la cu preşedintele Klaus Iohannis, că a discutat despre posibilitatea ca şeful statului să semneze actele săptămâna aceasta. Declaraţia vine în contextul în care Tudose a confirmat că există o listă de miniştri remaniabili.

"Discuţia cu preşedintele Iohannis a fost dacă e dispus să semneze actele săptămâna aceasta şi ce s-a discutat la Varna", a declarat Mihai Tudose, după şedinţa social democraţilor.


UPDATE 13,10: Purtătoarea de cuvânt a șefului statului a confirmat că a avut loc o întâlnire, marți, între președintele Iohannis și premierul Tudose.

"S-a impus o discuție interinstituțională, absolut normală într-un asemenea context", a precizat Mădălina Dobrovolschi.

Purtătoarea de cuvânt a explicat că nu a fost vorba de întâlnirea săptămânală dintre președinte și premier, ci despre o întâlnire legată de contextul "tensionat" din PSD și din Guvern.

"PSD ar trebui să-şi rezolve problemele, să îşi vadă de guvernare, pentru că românii au votat pentru rezultate, pentru o guvernare performantă. Românii nu au votat pentru scandaluri de partid", a spus Mădălina Dobrovolschi.

Mădălina Dobrovolschi a precizat, pe de altă parte, că premierul are dreptul să decidă remanierea unor miniștri, în cazul în care consideră necesar.

După întâlnirea cu șeful statului, premierul Tudose a plecat spre sediul PSD.


Purtătoarea de cuvânt a președintelui Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, face declarații de presă la Cotroceni, de la ora 13.

Principalul subiect este legat de posibila remaniere a unor membri ai Guvernului Tudose.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă