10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. FRAUDĂ LA REFERENDUM. Peste 55.000 de persoane au votat de mai...

VIDEO. FRAUDĂ LA REFERENDUM. Peste 55.000 de persoane au votat de mai multe ori. Cel puţin 1.000 de CNP-uri invalide

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a descoperit 55.660 de cazuri de vot multiplu, după finalizarea activităţii de verificare a listelor electorale utilizate pentru referendumul din 29 iulie.

“Din verificările realizate pe listele permanente şi suplimentare a fost identificat un număr total de 55.660 cazuri de înregistrări multiple (CNP-uri regăsite atât pe listele permanente cât şi pe listele suplimentare), numărul total de înregistrări afectate fiind de 118.881”,  se arată într-un comunicat al  AEP.

Dintre cele 55.660 de cazuri de înregistrări multiple un număr de 1.082 de înregistrări au avut CNP-uri invalide (cheia unică de control nu s-a putut valida sau lungimea CNP-ului era diferită de 13 cifre), pentru aceste 1.082 de înregistrări verificarea încrucişată s-a realizat după seria şi nr. CI/BI.

Printre situaţiile observate pe listele suplimentare se regăsesc un număr de 3.685 de înregistrări având semnătura lipsă şi un număr de 883 de înregistrări având rândurile tăiate. Cele 3.685 de înregistrări având semnătura lipsă au fost catalogate ca având potenţial vot multiplu prin simpla prezenţă a datelor cu caracter personal pe liste suplimentare, cumulate cu prezenţa semnăturilor aferente pe listele permanente de domiciliu, se mai arată în comunicat.

PDL: Frauda la referendum, de peste 1,2 milioane de voturi

Preşedintele interimar al PDL Bucureşti Adriean Videanu a acuzat faptul că la referendumul din 29 iulie au existat peste 1,2 milioane de voturi în legătură cu care există suspiciuni de fraudă.  Potrivit acestuia, la referendumul din 29 iulie au făcut diferenţa 2.243 de secţii de vot, “în care s-a furat (…) la greu”.

Astfel,  “prezenţa la vot a fost între 216% în comuna Coloneşti din judeţul Olt şi 103% în comuna Răcoasa din judeţul Vrancea”. 


<!–
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/d96fd7f00a0b3c8edebe61c2ecb5cd78/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// –>
&lt;a href=”http://www.contentchannel.ro” mce_href=”http://www.contentchannel.ro” target=”_blank”&gt; &lt;img border=”0″ alt=”content channel” title=”content channel” src=”http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png” mce_src=”http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png” /&gt; &lt;/a&gt;


Capi ai PSD şi PNL, urmăriţi penal

Procurorii au dispus urmărirea penală a lui Liviu Dragnea, secretarul general al PSD şi preşedintele consiliului judeţean Teleorman,  în cazul fraudelor la referendum. “Principala învinuire că m-am asociat cu mii şi zeci de mii de persoane pentru a asigura o perzenţă la vot mai mare de 50% plus unu”, a declarat Dragnea după pronunţarea judecătorilor.

În acest dosar mai sunt urmăriţi penal preşedintele PNL Alba Teodor Atanasiu şi Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apărării Corneliu Dobriţoiu.

Pedepse aspre

AEP precizează că, potrivit prevederilor legale, a transmis rezultatele verificărilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Astfel, cei identificaţi cu vot multiplu riscă pedepse cu închisoarea cuprinse între 6 luni şi 5 ani.

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Brățările personalizate pentru cuplu – Cadoul ideal pentru a celebra iubirea

Într-o lume plină de opțiuni când vine vorba de cadouri, brățările personalizate pentru cupluri se disting ca o alegere plină de semnificație și afecțiune....
00:01:23

Qatar ripostează împotriva „minciunilor” israeliene

Doha, Qatar – Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Mohammed al-Ansari, a criticat membrii oficialității israeliene, inclusiv miniștri din guvernul...
Ultima oră
Pe aceeași temă