VIDEO. Fiica unei paciente a înregistrat un medic, în timp ce refuza să o consulte pe mama ei, după care a trimis filmarea primarului. La Spitalul Municipal din Sebeș a fost deschisă o anchetă

O anchetă internă a fost deschisă la Spitalul Municipal din Sebeș, după ce fiica unei paciente a făcut o înregistrare video în care un medic de la Unitatea de Primiri Urgențe ar fi refuzat să o consulte pe mama sa.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

06.07.2017 - 13:00

 

 anchetă internă a fost deschisă la Spitalul Municipal din Sebeș, după ce fiica unei paciente a făcut o înregistrare video în care un medic de la Unitatea de Primiri Urgențe ar fi refuzat să o consulte pe mama sa, informează Mediafax.

 Fiica unei femei de peste 70 de ani a filmat medicul în timp ce îi cerea motivul pentru care refuză să o consulte pe mama ei, iar apoi a trimis filmarea primarului din Sebeş, Dorin Nistor, care a dispus să se facă cercetări.  În înregistrare, o femeie întreabă un medic de ce a refuzat să o consulte pe mama ei.

„Vă rog frumos să-mi daţi în scris, în momentul acesta, de ce aţi refuzat să o consultaţi pe mama”, spune ea.

În replică, medicul spune: „Eu am consultat-o pe maică-ta. Lasă-mă pe mine cu poveştile tale”, iar apoi îi închide uşa în faţă şi intră într-o altă încăpere.

Potrivit reprezentanților Spitalului Municipal din Sebeş, a fost deschisă o anchetă. „Vor fi consecinţe, asta vă pot spune. Ancheta este în desfăşurare, iar peste o săptămână vă putem da mai multe detalii. Pacienta avea peste 70 de ani şi suferea de colici abdominale”, au declarat reprezentanţi ai spitalului.

Potrivit unor surse din administraţie, primarul din Sebeş, Dorin Nistor, a primit filmarea aparţinătoarei pe Facebook, iar a doua zi a organizat o şedinţă cu medicii din spital şi cu personalul administrativ, instituţia aflându-se în subordinea administraţiei locale. De asemenea, filmări din această şedinţă au fost publicate pe Internet, iar primarul cere conducerii spitalului începerea unei anchete.

„Vă cred că sunt probleme, vă cred că oamenii sunt agitaţi când vin aici că un vin de bucuroşi, dar reacţiile noastre trebuie să fie pozitive şi să încercăm să avem răbdare cu ei. Dacă pur şi simplu nu îi vrem să-i vedem sau pur şi simplu le întoarcem spatele, reacţia negativă a pacienţilor se răsfrânge asupra tuturor. Degeaba 20 muncesc bine şi trei îşi bat joc de pacienţi pentru că imaginea spitalului are de suferit în totalitatea ei şi inclusiv a administraţiei locale. Vreau să facem o anchetă pe cazul pe care cred că îl ştiţi. Avem o sesizare în acest sens şi vreau să se clarifice. O să-mi spuneţi că nu e voie să se filmeze sau că nu e voie să reacţioneze oamenii într-un fel sau altul. Nu e voie, dar se întâmplă, e un spaţiu public. Vă rog să nu mai toleraţi astfel de reacţii, că e vorba de asistentă, de un angajat de la administrativ şi aşa mai departe (…) Faptul că eu mă întorc cu spatele în timp ce spune <De ce nu vreţi să o consultaţi pe mama?>. <Lasă-mă în pace, pleacă de aici, lasă că ştiu eu>, nu sunt reacţii normale. Eu de asta discut, asta se vede în filmare”, a spus primarul, la şedinţa cu medicii.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...