Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Victimele violenței domestice pot apela un număr special de URGENȚĂ

O linie telefonică gratuită cu numărul 0800 500 333 a fost pusă la dispoziția victimelor violenței domestice, începând de vineri, de Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES).

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 27.11.2015 - 16:07

O linie telefonică gratuită cu numărul 0800 500 333 a fost pusă la dispoziția victimelor violenței domestice, începând de vineri, de Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), a anunțat Ministerul Muncii. 

Astfel, persoanele care sunt victimele agresiunii acasă pot apela acest număr de telefon la care operatorii vor răspunde non-stop. Operatorii vor direcționa victimele către 42 echipe de intervenție, interinstituționale și multidisciplinare, înființate la nivelul celor 41 de județe și al municipiului București.

Citește și: Noi centre pentru victimele violenței domestice, în București și trei județe

Linia telefonică a fost înființată în cadrul proiectului „START – O viață de calitate în siguranță!”, derulat de ANES pentru a preveni și combate violenţa domestică şi traficul de persoane.

Proiectul „START – O viață de calitate în siguranță!” urmărește dezvoltarea, la nivel naţional, a unor mecanisme şi proceduri care să genereze beneficii, pe termen lung, pentru toate persoanele aflate în situaţii de risc în ceea ce privește violenţa domestică şi traficul de persoane.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat pe 19 iunie Ordonanţa Guvernului nr. 6/2015, care prevedea că Departamentul Egalității de Șanse din subordinea Ministerului Muncii se va ocupa de combaterea violenței în familie. 

Citește și: FOTO. Marş pentru siguranţa femeilor, în Capitală

Departamentul a preluat atribuţiile în domeniul combaterii violenţei în familie, după ce la finalul anului 2012 au fost înregistrate 1.200 cazuri de deces ca urmare a violenţei domestice.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a arătat că Departamentul pentru Egalitate de Șanse a elaborat un studiu în ceea ce priveşte violenţa domestică şi a ajuns la concluzia că numărul de cazuri de violenţă domestică a fost în creştere începând cu anul 2010 şi până la finalul anului 2012, datele aferente altor perioade fiind în analiză.

"În ceea ce priveşte numărul de cazuri de violenţă domestică, cele care au fost anunţate conform procedurilor, la sfârşitul anului 2012 erau înregistrate peste 14.000 de cazuri, iar cazurile de deces cauzate de violenţa domestică au fost în jur de 1.200", a spus Plumb.

Citește totul despre:

Comentarii