11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialVictimele din Deta au agresat poliţiştii rutieri

Victimele din Deta au agresat poliţiştii rutieri

Doi dintre tinerii care susţin că au fost bătuţi de fiii primarului din Deta au devenit agresivi cu poliţiştii, după ce maşina în care se aflau a fost oprită în trafic pentru că circula cu viteză prea mare.

 

Petru Lung şi Ştefan Alexandru, doi dintre tinerii care au ajuns la spital după conflictul cu fii primarului din localitate, se deplasau cu 69 de km/h într-o zonă aglomerată unde se desfăşurau „Zilele oraşului”. Agenţii rutieri i-au cerut şoferului, Petru Lung, şi actele pentru foliile închise la culoare aplicate pe geamurile laterale ale maşinii, dar acesta nu le-a putut prezenta. Poliţiştii au decis amendarea acestuia pentru depăşirea vitezei legale şi reţinerea certificatului de înmatriculare. “Celălalt tânăr, Alexandru Ştefan, a devenit în acel moment agresiv în limbaj, a adresat cuvinte jignitoare agenţilor şi a ameninţat că va sparge geamurile autoturismului Poliţiei Rutiere”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Mădălina Mezdrea. Abia după sosirea unei echipe de intervenţie rapidă a mascaţilor, agresorul s-a liniştit.

Pe de altă parte, persoanele implicate în conflictul din urmă cu o săptămână, unde în faţa unei discoteci s-au tăiat cu săbii şi s-au ameninţat cu pistoale, au fost supuse testului cu detectorul de minciuni. Una dintre victimele fiilor primarului din Deta, Petru Lung, a declarat jurnaliştilor că a picat testul. El a susţinut că „la mijloc e o lucrătură”. „Nu vă putem spune deocamdată rezultatele oficiale ale testelor cu aparatul poligraf”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş.

Arestare cu controverse

Arestarea fiului mai mare al primarului din Deta, Bogdan Roman, a stârnit un scandal între avocaţii acestuia şi poliţiştii timişoreni. Anchetatorii spun că tânărul, dat în urmărire generală de lunea trecută, a fost prins vineri seara. Apărătorii lui Bogdan Roman afirmă că, de fapt, acesta s-a predat şi aduc ca dovadă un proces verbal încheiat de poliţişti după reţinerea acestuia, în care se preciza: „am fost solicitaţi să ne prezentăm în Timişoara într-o locaţie din zona Pieţei Unirii încât doreşte să se predea”.

Totuşi, IJP susţine că nu este vorba despre o predare. „Bogdan Roman a fost prins. Dacă se preda, trebuia să vină la sediul Poliţiei, nu să meargă poliţia după el. Oricum, important e că s-a pus în aplicare mandatul de arestare”, a precizat Mădălina Mezdrea. Bogdan Roman a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Cel de-al doilea fiu al primarului din Deta şi alte trei persoane sunt de asemenea în arest preventiv după ce au atacat cu săbiile trei tineri, în faţa unei discoteci, miza fiind, potrivit anchetatorilor o răfuială privind contrabanda cu ţigări. 

Cele mai citite

Românii Investesc Record în Titlurile de Stat: O Premieră în Guvernarea PSD

Sub guvernarea lui Marcel Ciolacu, investițiile fără precedent devin motorul dezvoltării țării, iar economia României se clasează constant printre cele mai dinamice din Uniunea...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Fotografie emoționantă cu legenda Alain Delon. Cum arată actorul în vârstă de 88 de ani

Pe Instagram, Anouchka Delon a împărtășit o poză cu tatăl ei, Alain Delon, și a menționat că a făcut acest lucru cu consimțământul acestuia....
Ultima oră
Pe aceeași temă