Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UPDATE. Unul din angajaţii Aeroportului Sibiu are gripă. Bărbatul mort nu avea

UPDATE: Unul din cei doi angajaţi ai Aeroportului din Sibiu internaţi în spital are virusul gripal AH3N2, conform Mediafax. Angajatul a fost testat de Institutul Cantacuzino. În prezent, el este internat la spital, ...

Share

Rl online 0 comentarii

08.01.2014 - 09:06

UPDATE: Unul din cei doi angajaţi ai Aeroportului din Sibiu internaţi în spital are virusul gripal AH3N2, conform Mediafax.

Angajatul a fost testat de Institutul Cantacuzino. În prezent, el este internat la spital, în stare stabilă.

---

Angajatul Aeroportului Sibiu care a încetat din viaţă luni nu avea gripă, arată diagnosticul stabilit de medicii legişti, precizează Ministerul Sănătăţii (MS), conform Mediafax.

Angajatul a fi murit din cauza unei tromboembolii pulmonare şi pneumonii acute interstiţiale, conform unui raport al Direcţii de Sănătate Publică.

Diagnosticul stabilit de medicii legişti exclude decesul din cauza oricărei forme de gripă, mai arată MS.

Celelalte două persoane cu suspiciune de gripă au fost internate, izolate, li se administrează tratament specific şi li s-au prelevat probe în vederea efectuării testelor la Institutul Cantacuzino din Capitală.

"Persoanele respective sunt stabile şi, în acest moment, manifestă forme uşoare de infecţie acută respiratorie. Acestea nu au avut niciun contact cu persoana decedată", se mai arată în comunicatul MS.

---

Doi angajaţi ai Aeroportului din Sibiu au ajuns, marţi seară, la Spitalul Judeţean Sibiu, cu simptome ale unor afecţiuni respiratorii, ei fiind trimişi la unitatea sanitară şi internaţi după ce un coleg de-al lor, care avea simptome similare, a murit luni, transmite Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, Decebal Todăriţă, a declarat că cei doi pacienţi internaţi şi izolaţi, marţi seară, sunt în stare bună, stabilă.

"Cei doi pacienţi sunt în continuare internaţi şi izolaţi pe Secţia Boli Infecţioase. Pacienţii sunt în stare bună, stabilă, afebrili şi cu ameliorarea simptomelor respiratorii cu care s-au prezentat la spital", a spus Todăriţă.

Potrivit acestuia, cei doi pacienţi primesc tratament de specialitate şi rămân în continuare internaţi.

Conform oficialilor Aeroportului Sibiu, cei doi bărbaţi internaţi marţi seară lucrează ca manipulanţi de bagaje, iar bărbatul care a decedat în cursul zilei de luni lucra în turnul de control.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, bărbatul de 38 de ani care a decedat luni era internat în spital de aproximativ trei săptămâni, având afecţiuni respiratorii, şi nu a intrat în contact cu ceilalţi doi colegi ai săi.

Reprezentanţii DSP Sibiu au precizat că la Aeroportul Sibiu va fi făcută o anchetă epidemiologică pentru a se stabili măsurile care urmează să fie luate.

Cei doi angajaţi ai Aeroportului din Sibiu care sunt internaţi la Spitalul Judeţean au 22, respectiv 26 de ani.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, Decebal Todăriţă, declara că cei doi bărbaţi erau în concediu medical pentru afecţiuni respiratorii, diagnosticul în cazul unuia dintre ei fiind de pneumonie interstiţială. În cursul zilei de luni, un coleg al lor, ajuns la spital cu simptome asemănătoare, a decedat, iar ulterior conducerea aeroportului a decis să îi trimită şi pe cei doi la spital, pentru supraveghere şi analize.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că angajatul Aeroportului Sibiu care a decedat a avut o infecţie respiratorie gravă, iar ceilalţi doi colegi ai acestuia sunt într-o fază uşoară a bolii, probele recoltate de la aceştia fiind trimise la Institutul Cantacuzino, pentru a se stabili cauza.

"Nu trebuie să inducem panică atât timp cât nu ştim despre ce este vorba. Ştim de ani de zile însă că gripa poate provoca şi deces, în anumite condiţii. În aceste cazuri au fost recoltate probe, care au fost trimise spre analiză la Institutul Cantacuzino", a afirmat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii.

Întrebat dacă există suspiciunea de gripă porcină, Raed Arafat a spus că nu se poate spune că aceasta ar fi cauza, precizând că sunt multe virusuri paragripale care ar fi putut produce îmbolnăvirile.

"Nu ştim despre ce este vorba, nu ne putem pronunţa, pentru că nu avem voie să ne jucăm cu diagnosticele şi să inducem panică în populaţie", a mai spus secretarul de stat.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...