15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE Cel puţin 18 morţi în atacul asupra biroului ONU din Nigeria

UPDATE Cel puţin 18 morţi în atacul asupra biroului ONU din Nigeria

Cel puţin 18 persoane au fost ucise şi multe altele au fost rănite în atacul de vineri asupra unei clădiri a ONU din capitala nigeriană Abuja, informează Mediafax.

Echipele de salvare continuă să scoată oameni de sub dărâmături, iar la faţa locului au fost trimişi experţi în deminare.

Jurnalistul Alkasim Abdulkadir, din Abuja, a declarat pentru CNN că a văzut şapte cadavre aduse la Spitalul Naţional de către reprezentanţi ai Crucii Roşii. El a declarat, de asemenea, că a văzut numeroase persoane rănite.

Un reprezentant al Spitalului Naţional din Abuja a declarat că tratează “numeroşi răniţi, mulţi dintre ei răniţi grav”. Spitalul şi-a chemat tot personalul medical care era liber vineri pentru a putea face faţă urgenţelor.

Un reprezentant al medicilor a spus că este penurie de sânge pentru operaţii, iar rudele celor răniţi sunt deja la spital pentru a dona sânge.

Martorii oculari au declarat că a fost o explozie, apoi un perete a căzut peste mai multe persoane. Mulţi dintre răniţi au fost duşi la spital, potrivit martorilor oculari.

Jurnalistul Abdulkadir a declarat că este posibil ca o maşină-capcană să fi explodat în faţa clădirii, provocând o gaură în zid. El susţine că zona nu este foarte aglomerată deoarece este un district diplomatic, ambasadele liberiană şi americană fiind situate în apropiere.

Maşina-capcană a trecut prin primele două porţi ale complexului, înainte ca bombele să fie detonate, a declarat un oficial.

Cele mai citite

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...
Ultima oră
Pe aceeași temă