Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UPDATE. Ce fac parlamentarii din Comisia specială la Roşia Montană

UPDATE: Cei 13 parlamentari ai Comisiei comune speciale pentru Roşia Montană s-au interesat, la cariera din zona protejată Tău Găuri, de numărul vizitatorilor de acolo, după ce au primit informaţii despre descoperirile făcute şi ...

Share

Rl online 0 comentarii

25.09.2013 - 09:18

UPDATE: Cei 13 parlamentari ai Comisiei comune speciale pentru Roşia Montană s-au interesat, la cariera din zona protejată Tău Găuri, de numărul vizitatorilor de acolo, după ce au primit informaţii despre descoperirile făcute şi despre modul în care acestea au fost puse în valoare, transmite Mediafax.

Înainte de a ajunge la Roşia Montană, parlamentarii au vizitat cartierul Recea din Alba Iulia, construit de Roşia Montană Gold Corporation pentru localnicii care au optat să se mute la oraş.

În drum către Roşia Montană, parlamentarii s-au oprit la staţia de tratare a apelor acide, aflată la intrarea în localitate, iar după întâlnirea cu primarul Eugen Furdui ei au urcat pe munte, îmbrăcaţi cu echipamente de protecţie.

Transportul parlamentarilor este asigurat de maşini 4×4 puse la dispoziţie de Consiliul Judeţean Alba, după ce anterior aceştia au informat autorităţile că nu vor maşini din partea companiei Roşia Montană Gold Corporation.

Prima oprire a fost în zona protejată Tău Găuri, unde reprezentanţii companiei Roşia Montană Gold Corporation le-au prezentat parlamentarilor descoperirile arheologice făcute acolo şi modul în care acestea au fost puse în valoare.

Parlamentarii au întrebat despre numărul vizitatorilor din zonă, iar reprezentanţii RMGC au răspuns că acesta ajunge la câteva sute pe an, întrucât zona este greu accesibilă şi este nevoie de acorduri prealabile.

Apoi, membrii Comisiei comune speciale pentru Roşia Montană au mers în zona protejată Carpeni, unde vizitează vestigii din perioada romană.

Parlamentarilor din Comisia specială pentru Roşia Montană li s-au alăturat doi deputaţi care nu fac parte din comisie - Remus Cernea şi Adrian Gurzău (PDL) -, care au mers la Roşia Montană spunând că vor să participe la vizită. Remus Cernea a spus că, deşi nu face parte din Comisia specială pentru Roşia Montană, a vrut să vină în zonă pentru a se informa. "Eu eu am o poziţie fermă împotriva acestui proiect, dar consider că în democraţie trebuie ascultate toate opiniile", a afirmat Cernea.

La rândul său, Adrian Gurzău a spus că, în opinia sa, Comisia pentru Roşia Montană ar fi trebuit să aibă 50 de parlamentari, astfel încât să fie reprezentativă pentru Parlament.

Pe parcursul primei opriri, cei doi parlamentari care nu fac parte din Comisia specială au fost avertizaţi să poarte echipamente de protecţie, ei afirmând că se vor adapta la următoarea întâlnire.

Treisprezece din cei 19 parlamentari ai Comisiei comune speciale pentru Roşia Montană au început, miercuri dimineaţă, vizita în zonă.

Liderul Sindicatului "Viitorul Mineritului" Roşia Montană, Cristian Albu, declara corespondentului MEDIAFAX că aşteaptă ca parlamentarii care au ajuns la Roşia Montană să vadă realitatea din zonă şi investiţiile făcute deja în patrimoniu şi în protecţia mediului.

---

10:35: Cei 12 parlamentari din Comisia specială au ajuns în urmă cu câteva momente la Roşia Montană.

---

12 parlamentari din cei 21 de membri ai Comisiei speciale pentru Roşia Montană se vor deplasa, miercuri, în zona minieră, ocazie cu care se vor întâlni cu autorităţile locale şi reprezentanţi ai unor instituţii şi ONG-uri, transmite B1.ro.

Aceştia vor vizita, printre altele, staţia pilot de tratare a apelor acide, zona protejată Carpeni, carierele Cetate, Cirnic, Orlea, Jig, zona protejată Biserica Greco Catolică, zona protejată centrul istoric.

Citeşte şi  Gafă surprinzătoare a comisiei parlamentare

Membrii Comisiei vor avea şi întâlniri cu sindicatul Viitorul mineritului şi ONG-uri locale pro minerit şi locuri de muncă , cu autorităţile locale/regionale, cu Alburnus Maior, cu Fundaţia Pro Munţii Apuseni, alte asociaţii şi fundaţii din oraşul Câmpeni.

Potrivit preşedintelui Comisiei, senatorul Darius Vâlcov, lunea viitoare vor fi audieri cu ministrul Marilor Proiecte şi ministrul Justiţiei, marţi cu ministrul Economiei, ministrul Delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, ministrul Finanţelor Publice şi ministrul delegat pentru Buget.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...