5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Câţi ani de închisoare a cerut DNA pentru Voicu, Costiniu, Căşuneanu...

UPDATE. Câţi ani de închisoare a cerut DNA pentru Voicu, Costiniu, Căşuneanu şi Locic

UPDATE. Procurorii DNA au cerut astăzi nouă ani de închisoare pentru senatorul PSD Cătălin Voicu, şase ani pentru fostul judecător Costiniu şi câte cinci ani pentru Costel Căşuneanu şi Marius Locic. 

La rândul lor, magistraţii Curţii Supreme au anunţat că vor amâna comunicarea unui verdict în aceste cauze cel puţin până în data de 29 mai. În cazul senatorului Voicu, pedeapsa cerută se compune din şapte ani pentru faăte corupţie plus un spor de doi ani. 

Citeste si Cătălin Voicu:”La puşcărie nu rezişti dacă în viaţă nu ţi-ai format un bagaj relaţional”

Pe de altă parte, procurorii anticorupţie sunt supăraţi că senatorul Cătălin Voicu nu s-a prezentat la ultimul termen de judecată, obligaţie dispusă la eliberarea sa, în iulie 2011. DIn acest motiv reprezentanţii DNA au cerut luni instanţei supreme rearestarea lui Cătălin Voicu. Instanţa supremă a reluat, luni, dezbaterile în procesul în care senatorul Cătălin Voicu este acuzat, alături de Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic, de fapte de corupţie.

Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) prezent la termenul de luni a cerut instanţei revocarea controlului judiciar în cazul senatorului Voicu şi rearestarea acestuia pentru 30 de zile.

Motivul invocat de procuror este acela că Voicu ar fi lipsit nejustificat de la termenul de judecată din 20 aprilie, dată la care avocaţii senatorului anunţau că acestuia i s-a făcut rău, din cauza bolii sale de inimă. Procurorul a arătat în faţa instanţei că ulterior, în data de 27 aprilie, senatorul Voicu a fost văzut în Parlament, la moţiunea de cenzură care era dezbătută la acea dată.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă