11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE: ANRE: Bazele noastre de date sunt publice si transparente. Hackerii Anonymous...

UPDATE: ANRE: Bazele noastre de date sunt publice si transparente. Hackerii Anonymous au spart site-ul ANRE. BAZA DE DATE VA FI POSTATĂ PE INTERNET. Anonymous, pentru RL: Sunt o instituţie coruptă

UPDATE 3: Oficialii ANRE au declarat, miercuri dimineaţă, pentru romanialibera.ro, că nu există motive de îngrijorare, deoarece “bazele de date sunt publice şi transparente”.

“Nu avem confirmarea că baza de date ar fi fost spartă. Oricum singurele informaţii confidenţiale aflate în posesia ANRE sunt cele provenite de la firme, de la operatorii din piaţa de electricitate şi gaze. Iar confidenţialitatea ţine de opţiunea acestora (a firmelor) considerându-le secrete comerciale. Iar aceste documente se află în majoritate, dacă nu în totalitate pe suport de hârtie. Nimic din activitatea ANRE nu este confidenţial sau secret. Hotărârile cât şi activitatea ANRE sunt publice şi transparente”, spun oficialii ANRE.

“Domnul hacker nu riscă închisoarea pentru datele noastre ci pentru a operatorilor noştri”, au mai declarat oficialii ANRE.

 

UPDATE 2: Hackerul Lulzcart a declarat pentru romanialibera.ro că a obţinut baza de date a ANRE şi că o va publica pe internet în următoarele zile.

UPDATE: Contactat de romanialibera.ro, hackerul “Lulzcart”, cel care a spart site-ul ANRE a declarat că a recurs la acest gest deoarece “sunt o instituţie coruptă, ca toate instituţiile guvernului, de altfel”.

Lulzcart spune că nu se “aşteaptă să se schimbe ceva doar datorită acţiunilor mele, dar cineva ar trebui sa fie mai atent la ANRE. Poate organele abilitate se vor sesiza intr-un fel sau altul”.

Întrebat de ce crede că ANRE este o instituţie coruptă, Lulzcart a declarat că “ce e cu preţurile astea la energie? Plus că, şi Sorin Oprescu i-a acuzat…mă întreb de ce”.

Anonymous România plănuieşte să atace şi alte site-uri ale instituţiilor din ţară dar nu au oferit numele viitoarelor ţine.

—-

Site-ul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei a fost spart de hackerii grupărilor Antisec şi Anonymous, scrie Realitatea.net.

Un nou site al unei instituţii guvernamentale româneşti a fost spart de hackerii grupărilor Antisec şi Anonymous. Este vorba de data aceasta despre pagina web a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Hackerii români s-au mulţumit cu un mesaj simplu în lima engleză : “Hacked by #ANTISEC #ANONYMOUS Romania”.

Hackerii au postat şi un clip video pe prima pagină a site-ului ANRE şi o imagine cu faţa revoluţionarului Guy Fawkes.

La sfârşitul săptămânii trecute, ANONYMOUS a spart site-ul Institutului Naţional de cercetare-dezvoltare în Optoelectronică. Hackerii au reuşit să descarce 2,8 GB de informaţii (1810 fişiere din 297 de foldere), pe care le-au publicat pe internet.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă