7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialUPC, după consultările cu ANPC: Pachetul Extra Fotbal, tarifat doar la cererea...

UPC, după consultările cu ANPC: Pachetul Extra Fotbal, tarifat doar la cererea abonaților

Opțiunea Extra Fotbal va fi tarifată doar cu acordul explicit al clienților, precizează compania UPC, într-un comunicat remis redacției, după ce România liberă a semnalat, săptămâna trecută, că opțiunea le-ar fi încărcat abonaților facturile cu 10 lei, dacă ei uitau să ceară dezabonarea.

În urma consultărilor cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (A.N.P.C.), pe marginea sesizărilor primite, şi din dorinţa de a veni în întâmpinarea intereselor consumatorilor, venim cu următoarea clarificare. Pachetul opţional Extra Fotbal va fi tarifat de UPC doar cu acordul prealabil, clar şi explicit al clienţilor noştri. După expirarea perioadei gratuite, UPC nu va aplica tariful de 10 lei pe lună, TVA inclus, decât în cazurile clienţilor care şi-au manifestat dorinţa de a avea această opţiune în abonament. În ceea ce priveşte clienţii care nu îşi manifestă interesul explicit pentru opţiunea Extra Fotbal sau ne comunică faptul că nu doresc acest pachet, aceştia vor avea aceeaşi valoare a facturilor”, precizează UPC în comunicat.

Totodată, compania mai precizează că, în cazul extraopțiunii, și-au anunțat clienții ”din timp” și ”am dat dovadă, ca de fiecare dată, de flexibilitate maximă, pentru că obiectivul nostru este acela de a le oferi o experienţă cât mai bună cu serviciile UPC şi cu echipa noastră”.

Săptămâna trecută, introducerea obligatorie a opțiunii Extra Fotbal în grila obligatorie a abonaților UPC a dus la numeroase reclamații ale clienților către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, cât și către asociații private care luptă pentru drepturile consumatorilor.

Astfel, reprezentanții ANPC precizau, pentru România Liberă, că ”nu vor tolera prejudicierea drepturilor consumatorilor”.

Citește și: Cum vrea UPC să ”umfle” abonamentele clienților cu opțiunea Extra Fotbal

Abonații furnizorului de cablu UPC au fost anunțați că, de la 1 iulie, vor avea în grila de programe opțiunea ”Extra Fotbal”, care este gratuită 30 de zile, apoi va fi tarifată cu 10 lei pe lună. Dacă abonații nu făceau demersuri pentru dezactivare,urmau să primească facutri mai scumpe cu 10 lei.

 

 

Cele mai citite

ANRE: România poate avea până la 200.000 de prosumatori la finele anului

Aproximativ 200.000 de prosumatori vor fi la finalul acestui an dacă se menţine ritmul actual de creştere, de 4.000-5.000 de prosumatori pe lună, ceea...

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...
Ultima oră
Pe aceeași temă