Ungureanu: Suntem mulţi, nu suntem proşti şi nici laşi. Trebuie să ne luăm ţara înapoi!

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu consideră că "USL a devenit o ameninţare la adresa stabilităţii României" şi că, după ziua de marţi, întreaga politică din România "a fost acaparată de un grup mafiot şi ţara ...

Share

Rl online 0 comentarii

04.07.2012 - 15:47
Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu consideră că "USL a devenit o ameninţare la adresa stabilităţii României" şi că, după ziua de marţi, întreaga politică din România "a fost acaparată de un grup mafiot şi ţara întreagă ajunge la cheremul acestuia".

 

"USL a devenit o ameninţare la adresa stabilităţii României. Singura mare greşeală a acestui plan organizat minuţios este următoarea: ne dispreţuiesc şi ne consideră proşti şi laşi. Se înşeală amarnic. Suntem mulţi, vom fi şi mai mulţi, nu suntem proşti şi le vom dovedi că nu suntem laşi. Trebuie să fim conştienţi că totul depinde de noi, că din momentul acesta responsabilitatea pentru prezentul şi viitorul României depinde de fiecare cetăţean. Trebuie să ne luăm ţara înapoi!", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu pentru MEDIAFAX.

În opinia lui Ungureanu, ceea ce se întâmplă în România demonstrează că "ordinea constituţională este suspendată", iar obligaţia tuturor cetăţenilor este recuperarea drepturilor şi a libertăţilor garantate de legea fundamentală a oricărui stat democratic, Constituţia.

El crede că au fost atacate în ultimile zile toate instituţiile fundamentale ale statului - Parlament, Curtea Constituţională, Avocatul Poporului, Preşedinţie.

"Ne confruntăm cu o situaţie în care o organizaţie politică nu mai respectă nicio lege, nicio regulă, în ciuda declaraţiilor şi a ieşirilor publice ale reprezentanţilor ei. Nu mai este respectată nicio normă, nu mai este respectată nicio cutumă. Nu se spune că «aceasta este lupta politică, aşa este jocul politic». Jocul lor politic poate că este aşa, dar nu au dreptul să se joace cu ţara noastră şi cu viaţa noatră ca să-şi protejeze privilegiile, averile, ca să scape de condamnări şi ca să nenorocească destinul familiilor noastre", a adăugat Mihai Răzvan Ungureanu.

USL solicită convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară, joi şi vineri, pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

Citește totul despre:

Comentarii