Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un vorbitor de limbă română, la conducerea Mitropoliei Kievului

Biserica Ortodoxă a Ucrainei, subordonată Patriarhiei Moscovei, şi-a schimbat conducerea, anunţă http://barikada.md. În cadrul unei şedinţe ad-hoc, prezidate de către decanul de vîrstă al Sinodului, mitropolitul ...

Share

Rl online 0 comentarii

25.02.2014 - 13:42

Biserica Ortodoxă a Ucrainei, subordonată Patriarhiei Moscovei, şi-a schimbat conducerea, anunţă http://barikada.md.

În cadrul unei şedinţe ad-hoc, prezidate de către decanul de vîrstă al Sinodului, mitropolitul Agafanghel al Odessei şi Ismailului, la conducerea Mitropoliei Kievului urcând mitropolitul de Cernăuţi şi Bucovina, Onufrie, vorbitor de limbă română.

Astfel, mitropolitul Vladimir (Sabodan), cel care a condus Biserica ucraineană timp de mai bine de două decenii, este internat la spital şi nu este în stare să-şi exercite funcţia.

Membrii Sinodului l-au numit pe succesorul acestuia, prin vot secret.

Biserica Ortodoxă Ucraineană are statut de autonomie în cadrul Patriarhiei Moscovei, avînd putere de a-şi hirotoni proprii episcopi.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...