6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUn turist a murit în Munții Bucegi, după ce a căzut în...

Un turist a murit în Munții Bucegi, după ce a căzut în gol de la 300 de metri

Un turist a decedat, luni, după ce a căzut în gol câteva sute de metri într-o prăpastie din apropierea cabanei Caraiman din Masivul Bucegi, informează Agerpres.

Salvamontiștii din Bușteni și jandarmii montani au început operațiunea de recuperare a trupului neînsuflețit.

Șeful Serviciului Salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că trupul neînsuflețit se află într-o prăpastie, turistul căzând în gol de la o înălțime de peste 300 de metri.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova, la ora 15,45 a fost primit un apel la numărul unic de urgență 112 prin care se sesiza faptul că este posibil ca o persoană să fi căzut într-o prăpastie lângă cabana Caraiman.

Cel care a alertat autoritățile a spus că a auzit un strigăt, iar apoi a găsit un rucsac în zona respectivă.

La fața locului au mers jandarmi montani și salvamontiștii din Bușteni, aceștia din urmă găsind trupul neînsuflețit al bărbatului în cauză.

Echipele de intervenție acționează pentru recuperarea cadavrului, a mai precizat reprezentantul Serviciului Salvamont.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă