Un polițist din Teleorman care a filmat un gândac fără acordul șefilor riscă să fie destituit. Carmen Dan așteaptă rezultatul anchetei

Un om al legii din Teleorman riscă să fie dat afară din Poliție pentru că a filmat un gândac care se plimba pe birou fără să fi cerut acordul şefilor cu 15 zile înainte, iar aceştia au deschis o anchetă

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 07.05.2017 - 13:30

Un om al legii din Teleorman riscă să fie dat afară din Poliție pentru că a filmat un gândac care se plimba pe birou fără să fi cerut acordul şefilor cu 15 zile înainte, iar aceştia au deschis o anchetă. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat vineri seara că aşteaptă rezultatul cercetării.

Ministrul de interne, Carmen Dan, a declarat, vineri seara, într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa, că decizia conducerii IPJ Teleorman de a-l ancheta pe agentul de poliţie care a filmat pe biroul său un gândac, în dorinţa de a arăta condiţiile mizere din unităţile de poliţie, este una bună, problema fiind însă existenţa insectei.

„Este o abordare care a fost făcută publică astăzi. Dacă s-a luat decizia cercetării, eu zic că este bine. Trebuie să se analizeze în ce condiţii a simţit poliţistul nevoia să filmeze acea insectă, că există acea insectă este o problemă şi tocmai de aceea aştept şi eu să văd care sunt concluziile acestei cercetări”, a spus ministrului de Interne.

Imaginile au apărut pe pagina de Facebook a Sindicatului Poliţiştilor din România „Diamantul”, în cele din urmă stabilindu-se că acestea ar fi fost filmate de agentul şef adjunct de poliţie Adrian Cristinel Chivu de la Inspectoratul de Poliţie Teleorman. Poliţistul este cercetat disciplinar şi riscă sancţionarea pentru că a filmat când gândacul din sediul Centrului Operaţional al instituţiei.

Poliţistul este cercetat pentru că a fotografiat fără autorizare gândacul de pe birou, înainte să solicite acordul conducerii Inspectoratului de Poliţie Teleorman. Potrivit Legii 360 din 2002 privind Statutul Poliţistului, agentul împotriva căruia IPJ Teleorman a anunţat că a declanşat cercetarea disciplinară pentru încărcarea prevederilor din hotărârea 585/2002 constând în faptul că ar fi făcut fotografii fără autorizare, riscă de la avertisment până la destituirea din Poliţie.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...