Un militar român a fost rănit în Afganistan, într-un schimb de focuri cu insurgenți afgani. Bărbatul face parte din batalionul ”Lupii Negri”

Un militar român a fost rănit, sâmbătă, la antebraț, în timpul unui schimb de focuri cu insurgenți afgani, informează Ministerul Apărării Naționale (MApN). În curs de actualizare

Share

Flavia Dragan 0 comentarii

Actualizat: 05.08.2017 - 14:03

Un militar român a fost rănit, sâmbătă, la antebraț, în timpul unui schimb de focuri cu insurgenți afgani, informează Ministerul Apărării Naționale (MApN). 

Militarul, care făcea parte dintr-o echipă care executa misiuni de patrulă și escortă a unei echipe de instruire a forțelor de securitate afgane, de lângă Kandahar. În jurul orei 09.35, echipa a fost atacată de insurgenți afgani, deghizați în polițiști afgani. În schimbul de focuri, un insurgent afgan a murit, un altul a fost rănit, iar un militar român a fost rănit la antebraț. 

Starea românului este bună, iar rana nu i-a pus viaţa în pericol. În prezent, militarul s-a întors în cadrul subunității, alături de colegii săi, precizează Ministerul Apărării. 

Echipa de soldați români face parte din Batalionul de Infanterie şi Protecţie a Forţei din Iaşi, denumiţi şi ”Lupii Negri”, și se află în Afganistan din luna februarie. 

În 2017, România a trimis în Afganistan peste 900 de militari: 626 de soldați participă la misiunea NATO Resolute Support Mission, iar alți 300 de soldați luptă sub mandat NATO, UE, ONU şi OSCE

Până acum, 28 de militari români au murit, iar peste 180 au fost răniți în misiuni în afara granițelor, mai precizează MApN. 

Situaţia de securitate în Afganistan se menţine instabilă, cele mai multe incidente înregistrându-se în provinciile din estul şi sudul Afganistanului.

În curs de actualizare

Citește totul despre:

Comentarii