4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUn militar român a fost rănit în Afganistan, într-un schimb de focuri...

Un militar român a fost rănit în Afganistan, într-un schimb de focuri cu insurgenți afgani. Bărbatul face parte din batalionul ”Lupii Negri”

Un militar român a fost rănit, sâmbătă, la antebraț, în timpul unui schimb de focuri cu insurgenți afgani, informează Ministerul Apărării Naționale (MApN). 

Militarul, care făcea parte dintr-o echipă care executa misiuni de patrulă și escortă a unei echipe de instruire a forțelor de securitate afgane, de lângă Kandahar. În jurul orei 09.35, echipa a fost atacată de insurgenți afgani, deghizați în polițiști afgani. În schimbul de focuri, un insurgent afgan a murit, un altul a fost rănit, iar un militar român a fost rănit la antebraț. 

Starea românului este bună, iar rana nu i-a pus viaţa în pericol. În prezent, militarul s-a întors în cadrul subunității, alături de colegii săi, precizează Ministerul Apărării. 

Echipa de soldați români face parte din Batalionul de Infanterie şi Protecţie a Forţei din Iaşi, denumiţi şi ”Lupii Negri”, și se află în Afganistan din luna februarie. 

În 2017, România a trimis în Afganistan peste 900 de militari: 626 de soldați participă la misiunea NATO Resolute Support Mission, iar alți 300 de soldați luptă sub mandat NATO, UE, ONU şi OSCE

Până acum, 28 de militari români au murit, iar peste 180 au fost răniți în misiuni în afara granițelor, mai precizează MApN. 

Situaţia de securitate în Afganistan se menţine instabilă, cele mai multe incidente înregistrându-se în provinciile din estul şi sudul Afganistanului.

În curs de actualizare

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă