Un medic din Constanţa a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru violarea unor fetiţe

Un medic homeopat din Constanţa a fost condamnat, definitiv, vineri, la 11 ani şi patru luni de închisoare cu executare, pentru viol, fiind acuzat că a abuzat mai multe fetiţe.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 06.10.2017 - 22:22

Un medic homeopat din Constanţa a fost condamnat, definitiv, vineri, la 11 ani şi patru luni de închisoare cu executare, pentru viol, fiind acuzat că a abuzat mai multe fetiţe, transmite Mediafax.

Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat, vineri, pe medicului homeopat Victor Emanuel Boţ la închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost acuzat de violarea a trei fetiţe, de 7, 11 şi 13 ani. Instanţa a respins ca nefondat apelul formulat de Boţ împotriva sentinţei Judecătoriei Constanţa, care, în luna ianuarie a acestui an, îl condamnase la patru ani şi două luni de închisoare, cu executare.

Instanţa a admis apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa şi de una dintre victime. Astfel, rejudecând, magistraţii Curţii de Apel au dispus condamnarea medicului homeopat la şapte ani şi şase luni de închisoare, pentru una dintre faptele comise, la alţi opt ani şi şase luni închisoare pentru al doilea caz de viol, precum şi la pedeapsa de un an de închisoare pentru cel de-al treilea caz.

Contopind pedepsele, instanţa i-a aplicat lui Boţ pedeapsa de 11 ani şi patru luni de închisoare, la care se adaugă pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi, între care şi cel de a exercita profesia de medic, dar şi de a se apropia de victimele sale sau de membrii de familie ai acestora pe o durată de 4 ani.

În plus, medicul a fost obligat să achite, în total, 13.500 de euro către una dintre victimele sale, reprezentând daune morale şi materiale, în timp ce o altă victimă a formulat acţiune civilă împotriva medicului homeopat, aceasta fiind trimisă pe rolul Judecătoriei Constanţa.

Decizia instanţei este definitivă.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, Victor Emanuel Boţ a efectuat o şedinţă de reflexoterapie, la cabinetul individual, în timp ce avea ca pacientă o fetiţă de 11 ani, pe care a violat-o.

Ulterior, anchetatorii au stabilit că Boţ nu era la prima asemenea faptă.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...