8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialUn meci din Mexic, suspendat din cauza unui schimb de focuri de...

Un meci din Mexic, suspendat din cauza unui schimb de focuri de armă

Un meci din campionatul Mexicului, Santos Laguna – Monarcas Morelia, a fost suspendat, sâmbătă, la Torreon, din cauza unui schimb de focuri de armă în afara stadionului, care a provocat panică în arenă, informează Mediafax.

Potrivit sursei citate, în minutul 40 al partidei, când scorul era 0-0, s-au auzit împuşcături în partea de nord a stadionului, iar suporterii au început să fugă, panicaţi, unii încercând să se adăpostească la baza scaunelor. Mai mulţi fotbalişti s-au îndreptat spre tunelul ce duce spre vestiare, aflat în partea sudică a arenei, iar ceilalţi jucători s-au adăpostit în zona băncilor de rezerve.

Conform oficialităţilor locale, schimbul de focuri de armă a avut loc la un baraj al poliţiei, după ce trei camioane au refuzat să oprească, iar mai mulţi bărbaţi aflaţi în vehicule au început să tragă în direcţia poliţiştilor. Unele gloanţe au ajuns în zidul exterior al stadionului. Au mai fost afectate de focurile de armă un magazin de articole sportive şi birourile TV Azteca. Un poliţist a fost rănit uşor la mâna stângă. După ce focurile de armă a încetat, suporterii au invadat terenul şi s-au îndreptat spre tunelul principal, locul cel mai îndepărtat de zona în care s-a produs incidentul. Jucătorii au urcat la tribuna oficială unde se aflau familiile lor, pentru a le duce la vestiare.

După aproximativ o oră de la începerea schimbului de focuri de armă, care a durat conform unor surse cinci minute şi potrivit altora 15 minute, arena Santos Modelo, în care se aflau peste 20.000 de spectatori, a fost evacuată.

Torreon este un oraş din nordul Mexicului, în care grupări rivale se luptă pentru controlul teritoriului de trafic de droguri.

Violenţele legate de traficul de droguri în Mexic s-au soldat, din decembrie 2006, cu peste 41.000 de decese.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă