Un marş pentru unirea Moldovei cu România va avea loc duminică

Platforma Civică Acţiunea 2012 va organiza, duminică, cea mai amplă manifestaţie stradală pentru unirea Republicii Moldova cu România. ”Mii de steaguri tricolore şi mesaje personalizate pentru fraţii de peste ...

Share

Raluca Filipescu 0 comentarii

14.10.2013 - 12:13

Platforma Civică Acţiunea 2012 va organiza, duminică, cea mai amplă manifestaţie stradală pentru unirea Republicii Moldova cu România.

”Mii de steaguri tricolore şi mesaje personalizate pentru fraţii de peste Prut vor fi purtate de către manifestanţii pentru Basarabia din faţa Guvernului României până la Palatul Parlamentului”, potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei, remis redacţiei.

Scopul manifestaţiei este de a ”transforma unirea într-o prioritate naţională”, iar participanţii la manifestaţie vor solicita adoptarea acestui proiectul legislativ de către Parlamentul României.

Totodată, manifestanţii vor ieşi în stradă în semn de sprijin faţă de restricţiile comerciale impuse Moldovei de către Rusia.

,,Deportări, înfometări, crime şi mai recent embargo-ul la importul de vinuri sunt câteva dintre metodele prin care Rusia a încercat să îi înstrăineze pe români de români. Îi aşteptăm pe toţi bucureştenii să vină la eveniment cu un steag naţional pentru a arăta că tricolorul ne uneşte pe toţi”, a declarat co-preşedinte al Platformei Civice Acţiunea 2012, Mihai Nicolae.

Citește totul despre:

Comentarii