Un incendiu de vegetaţie a izbucnit în Delta Dunãrii

Un incendiu a izbucnit într-o zonã izolatã din Delta Dunãrii, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Flãcãrile se manifestă de aproape 24 de ore, iar pompierii nu pot interveni ...

Share

Moise Marinescu 0 comentarii

17.09.2011 - 19:06

Un incendiu a izbucnit într-o zonã izolatã din Delta Dunãrii, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Flãcãrile se manifestă de aproape 24 de ore, iar pompierii nu pot interveni întrucât locul respectiv este foarte greu accesibil, relatează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţã (ISU) Tulcea, incendiul a fost anunţat vineri, în jurul orei 22.00, iar la faţa locului s-a deplasat un echipaj format din cinci pompieri militari pentru a supraveghea zona.

"În zona respectivã, o arie mlãştinoasã, izolatã, nu se poate interveni cu mijloacele din dotare, iar intervenţia pompierilor militaril este practic imposibilã", a declarat purtãtorul de cuvânt al ISU Tulcea, Daniela Rotaru, care a precizat cã situaţia este monitorizatã permanent de pompieri, dar şi de Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţã al Primãriei Sfântu Gheorghe.

"Zona respectivã este înconjuratã de ape, astfel cã focul nu are cum sã se extindã. În acest moment arde pe o suprafaţã de aproximativ trei kilometri pãtraţi, însã sperãm ca pânã spre miezul nopţii focul sã fie stins", a mai spus Daniela Rotaru.

Pânã în prezent nu se cunosc cauzele izbucnirii focului.

Citește totul despre:

Comentarii