12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialUn fost primar din Suceava a fost găsit incompatibil de ANI

Un fost primar din Suceava a fost găsit incompatibil de ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat că Vasile Viorel Melen, fostul primar al Comunei Brodina, din judeţul Suceava, a fost în conflict de interese, după ce a semnat contracte în calitate de edil cu o societate comercială condusă de soţia sa. 

Potrivit ANI, valoarea totală a contractelor semnate de către Melen este de 11.535.939,71 Lei (aprox. 2.6 milioane euro), sumă finanțată din bugetul de stat, bugetul local sau din fonduri europene nerambursabile.

”Vasile Viorel Melen a semnat, în calitate de Primar al Comunei Brodina, Jud. Suceava, nouă contracte de lucrări și servicii, precum și trei acorduri-cadru de servicii, încheiate între primãrie și SC Forestbrod SRL., respectiv SC Daro Forest SRL, precum și ordinele de plată prin care s-au efectuat plăți către aceste societăți comerciale. Melen a fost administrator și asociat al celor două societăți comerciale până în luna iunie 2012. De asemenea, soția persoanei evaluate a deținut calitățile de asociat și administrator al SC Forestbrod SRL. până la data de 19 iunie 2012, precum și pe cea de angajat cu contract individual de muncã în perioada 1 mai 2003 – 22 martie 2013”, se arată într-un comunicat de presă al ANI.

De asemenea, acesta a semnat alte patru contracte de vânzare-cumpãrare, încheiate de Primãria Comunei Brodina cu soția și fiul persoanei evaluate, precum și cu SC Forestbrod SRL. Mai mult, acesta a aprobat rapoartele care au stat la baza atribuirii a trei dintre contractele de lucrãri menționate anterior, contracte de finanțare din fonduri europene nerambursabile.

Astfel, edilul a avut posibilitatea să anticipeze realizarea unui folos material pentru soția și fiul său, respectiv pentru SC Forestbrod SRL. și S.C. Daro Forest S.R.L., societăți la care acesta a deținut funcția de administrator și calitatea de asociat.

 

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Gabriela Firea anunță că situația lui Cătălin Cârstoiu va fi discutată în coaliție în curând

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să...

Comisia Europeană a simplificat regulile în vamă pentru mărfurile de import, analiză Ey

Prețul efectiv plătit sau de plătit pentru mărfurile de import (valoarea de tranzacție) este unul din elementele de taxare care poate genera probleme complexe...
Ultima oră
Pe aceeași temă