19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialUn bărbat și un copil, loviți în plin de o mașină, în...

Un bărbat și un copil, loviți în plin de o mașină, în Drobeta Turnu Severin

Un bărbat a murit, iar nepotul său, în vârstă de cinci ani, a fost rănit grav, după ce au fost loviți în plin de un autoturism care a intrat într-o depășire neregulamentară, în Drobeta Turnu Severin, informează Mediafax.

Accidentul s-a petrecut luni seară, pe Calea Târgu Jiului, din Drobeta Turnu Severin, când un autoturism care circula dinspre Târgu Jiu a intrat în depășirea unui alt autoturism pe partea dreaptă a carosabilului cu patru benzi.

Potrivit comisarului Dumitru Ungureanu, din cadrul Biroului Rutier al municipiului Drobeta Turnu Severin, în momentul în care a încercat să intre din nou pe banda a doua, autoturismul a acroșat mașina pe care a vrut să o depășească, un biciclist care transporta un copil și o altă mașină parcată pe partea dreaptă.

“Pe strada Calea Târgu Jiului, în dreptul imobilului 145, a avut loc un accident de circulație în care au fost implicate trei autovehicule și un biciclist care se deplasa pe partea dreaptă. Din primele cercetări reiese că unul dintre autovehicule se deplasa în coloană pe banda a doua, iar celălalt care a intrat în derapaj și l-a acroșat se deplasa pe prima bandă, către Drobeta Turnu Severin, Din impact, ambele autoturisme au intrat în derapaj, au acroșat un biciclist și un alt autoturism care era parcat în fața casei proprietarului.”, a explicat comisarul Ungureanu.

În urma impactului, atât biciclistul, cât și copilul pe care îl transporta au fost aruncați la intrarea într-un garaj.

Potrivit martorilor, ambele autoturisme care se deplasau în aceeași direcție aveau viteză în momentul impactului.

La fața locului, au fost chemate două echipaje din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Mehedinți și un altul SMURD, care le-au preluat pe cele două victime.

Potrivit medicului Horia Ene, din cadrul SJA Mehedinți, bărbatul de 65 de ani, care îl transporta cu bicicleta pe nepotul său, în vârstă de cinci ani, a fost preluat în stop cardiorespirator, la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin declarându-se decesul, după ce încercările de resuscitare au eșuat.

”Un accident de circulație, dacă nu era un raliu. Pacientul era în stop cardiorespirator, asistolie, era căzut la intrarea într-o pivniță. Am început resuscitarea cu echipajul nostru, ne-a ajutat un alt echipaj de la Ambulanță și altul de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. L-am resuscitat în mașină, la un moment dat aparatul ne-a arătat un ritm șocant, dar a reintrat în asistolie și la 15 – 20 de minute după ce a fost predat în Unitatea de Primiri Urgență s-a declarat oficial decesul”, a declarat doctorul Ene.

Resuscitarea pacientului nu a avut rezultate întrucât, potrivit medicilor, în urma accidentului, bărbatul a avut politraumatism toracic, abdominal și cranian.

La Unitatea de Primiri Urgență a fost transportat și nepotul bărbatului decedat, în vârstă de cinci ani, care a fost supus unor investigații medicale, acesta având, potrivit medicilor, un traumatism cranian acut deschis.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul.

Rusia condamnă un test militar efectuat de SUA, denunţând pregătirea unui presupus atac atomic

MOSCOVA (MEDIAFAX) – Rusia a condamnat un test nuclear efectuat recent de armata americană, acuzând Statele Unite şi NATO că examinează posibilitatea lansării unui atac atomic pe teritoriul rus din ţări est-europene, informează site-ul agenţiei Sputnik.

Forţele Aeriene americane au efectuat pe 1 iulie un test militar în Deşertul Nevada, lansând o bombă nucleară inactivă dintr-un avion de vânătoare F-15E în Poligonul Tonopah. Dispozitivul nuclear testat – B61-12 – a fost creat în timpul Războiului Rece, iar acum este parte a unui program de prelungire a duratei de utilizare, a comunicat Pentagonul.

Controversatul test militar a atras reacţia vehementă a Rusiei. “Recentul test nuclear efectuat de Statele Unite reprezintă o provocare. Acţiunile întreprinse de Statele Unite în actualul context internaţional sunt provocatoare”, a declarat luni Anatoli Antonov, adjunct al ministrului rus al Apărării.

“Suntem foarte preocupaţi de testul efectuat cu un avion de vânătoare de tip F-15E. Această situaţie ne face să credem că testul a fost efectuat pentru analizarea posibilităţii folosirii unei bombe nucleare B61-12 transportată de avioane militare NATO staţionate în Europa”, a atras atenţia oficialul guvernamental rus.

“Testul militar confirmă intenţia Statelor Unite de a menţine în Europa arme nucleare care să poată fi lansate pe teritoriul Rusiei; în plus, se intenţionează maximizarea eficienţei acestor arme. Noi considerăm acest test o dovadă a reticenţei persistente a Statelor Unite de a coopta state NATO care nu au capabilităţi nucleare la misiuni comune care încalcă direct obligaţiile asumate în cadrul Tratatului de neproliferare nucleară”, subliniază oficialul rus.

“Sub pretextul unei ameninţări fictive din partea Rusiei, Statele Unite nu doar că suplimentează capacităţile militare şi prezenţa în ţări NATO situate în apropierea frontierelor vestice ale Rusiei, dar modernizează şi arsenalul nuclear”, concluzionează Antonov.

La începutul lunii iunie, Pentagonul a anunţat că analizează “în mod activ” posibilitatea de a folosi arme nucleare împotriva unor obiective din Rusia, ţară acuzată că nu respectă Tratatul INF, Moscova anunţând că urmăreşte cu atenţie informaţiile despre planul SUA de instalare a unor rachete nucleare în Europa şi în Asia. Administraţia Barack Obama analizează un plan care prevede instalarea de rachete nucleare în Europa şi Asia pentru a putea distruge ţinte nucleare pe teritoriul Rusiei. Mai precis, potrivit agenţiei Associated Press, Pentagonul analizează “în mod activ” posibilitatea folosirii armelor nucleare împotriva unor ţinte militare din Rusia, ca reacţie la presupusa încălcare de către Moscova a Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), semnat în anul 1987. Rusia respinge acuzaţiile privind încălcarea INF prin testarea unor rachete de croazieră care au raza de acţiune între 500 şi 1.000 de kilometri. Associated Press a citat un fragment neclasificat al unui raport elaborat de generalul Martin Dempsey, şeful Statului Major Interarme al Statelor Unite. Potrivit documentului, Pentagonul analizează trei modalităţi pentru contracararea Rusiei: instalarea sistemelor antirachetă în Europa pentru doborârea rachetelor ruse după lansare; atacuri cu arme convenţionale asupra unor obiective militare din Rusia; alte “capacităţi de contracarare”, implicând atacuri cu rachete nucleare împotriva unor ţinte militare din Rusia. “Opţiunile merg atât de mult cât s-ar putea – fără a se spune explicit – în sensul îmbunătăţirii capacităţilor nucleare americane de a distruge ţinte militare pe teritoriul Rusiei”, afirmau militare surse citate de AP.

Pe 15 iunie, preşedintele Vladimir Putin a anunţat că Rusia va suplimenta cu 40 de rachete balistice intercontinentale (ICBM) arsenalul nuclear, începând de anul acesta. “Forţele nucleare ruse vor fi suplimentate în acest an cu 40 de rachete balistice intercontinentale noi, care vor putea distruge orice sistem de apărare antirachetă, chiar şi pe cele mai sofisticate din punct de vedere tehnic”, a spus Putin.

În replică, Alianţa Nord-Atlantică a avertizat că decizia Rusiei de suplimentare a capacităţilor nucleare poate avea consecinţe “periculoase”.

Cele mai citite

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...

Rectorul Universității din București limitează numărul notelor de 9 și 10 ce pot fi acordate studenților

În facultățile Universității din București (UB), la programele de studii de nivel licență, nu se vor putea acorda mai puțin de 5% și nu...

Partidul AUR susține că este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția

Politicianul Dan Tanasă, purtător de cuvânt al AUR, susține că partidul său este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția, Neue Zürcher Zeitung (NZZ). "Un...
Ultima oră
Pe aceeași temă