Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trei primari PSD din Constanța și-au pierdut mandatele, de la începutul anului: Unul a fost condamnat la închisoare, unul e incompatibil și celălalt, în conflict de interese

Trei primari PSD din județul Constanța și-au pierdut mandatele, de la începutul anului, din cauza problemelor cu legea. Astfel, primarul comunei Bărăganu, Titu Neague, a fost condamnat la doi ani de închisoare, primarul din Dobromir, Iusein Visel, a fost găsit în conflict de interese, iar cel din comuna Ciocârlia, Traian Dragomir, este incompatibil. De asemenea, și Consiliul Local din Mereni a fost dizolvat, pentru că aleșii nu au mers la ședințe timp de două luni.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

10.02.2017 - 10:30

Trei primari PSD din județul Constanța și-au pierdut mandatele, de la începutul anului, din cauza problemelor cu legea. Astfel, primarul comunei Bărăganu, Titu Neague, a fost condamnat la doi ani de închisoare, primarul din Dobromir, Iusein Visel, a fost găsit în conflict de interese, iar cel din comuna Ciocârlia, Traian Dragomir, este incompatibil. De asemenea, și Consiliul Local din Mereni a fost dizolvat, pentru că aleșii nu au mers la ședințe timp de două luni. 

Prefectul judeţului Constanţa, Adrian Viorel Nicolaescu a emis Ordinul nr.48/09.02.2017 prin care s-a constatat încetarea de drept înainte de termen a mandatului primarului comunei Bărăganu, Titu Neague. 

Ordinul a fost emis având în vedere referatul secretarului comunei Bărăganu înregistrat la Instituţia Prefectului – Judeţul Constanţa cu nr. 324/09.02.2017, adresa Curții de Apel Constanța prin care se comunică decizia penală a Curții de Apel Constanța definitivă, care a menținut condamnarea primarului comunei Bărăganu, Titu Neague, la o pedeapsă privativă de libertate de doi ani (instigare la distrugere), cu aplicarea suspendării condiționate a executării pedepsei pe o durată de încercare de 4 ani, pronunțată de Judecătoria Mangalia. De asemenea, s-a ținut cont de decizia Curții Constituționale nr. 536/06.07.2016 și decizia ÎCCJ referitoare la pronunțarea unei hotărâri prealabile prin care a dat o rezolvare de principiu cu privire la următoarea chestiune de drept: ”aplicabilitatea dispozițiilor art. 15, alin. 2, lit. e din Legea nr. 393/2004 privind statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, în cazul condamnării prin hotărâre judecătorească rămasă definitive, la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, cu aplicarea art. 81,82 din Legea nr.15/1968 privind Codul Penal al României, republicată, cu modificările și completările ulterioare, respective cu executarea în alte condiții decât cele prevăzute de art. 57, alin. 1 din Codul Penal din 1969”.

Este al treilea primar care își pierde mandatul în acest an. La sfârșitul lunii ianuarie, prefectul a emis Ordinul nr. 27/25.01.2017, potrivit căruia s-a constatat încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului primarului comunei Dobromir, Iusein Visel, care a avut ca motivație decizia definitivă a ÎCCJ într-un dosar civil, adresă emisă de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) privind conflictul de interese cu funcția de primar prin care s-a adus la cunoștință că ÎCCJ a respins definitiv contestația lui Iusein Visel față de raportul de evaluare al ANI.

De asemenea, prefectul judeţului Constanţa, a mai emis și Ordinul nr. 28/25.01.2017 prin care s-a constatat încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului primarului comunei Ciocârlia, Traian Dragomir. Și acest ordin a fost comunicat primarului, Consiliului Local al comunei şi secretarului UAT Ciocârlia. Ordinul a avut drept temei juridic adresa Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care s-a comunicat certificatul de grefă privind decizia definitivă a ÎCCJ într-un dosar civil, adresa emisă de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) privind incompatibilitatea cu funcția de primar prin care s-a adus la cunoștință că ÎCCJ a respins definitiv contestația lui Traian Dragomir față de raportul de evaluare al ANI, raportul de evaluare al ANI prin care s-a constatat incompatibilitatea în care s-a aflat primarul.

Tot astăzi, prefectul a anunțat că a emis Ordinul nr. 46/09.02.2017 privind convocarea supleanților consilierilor locali aleși în urma scrutinului din 05.06.2017 în ședință de reconstituire a Consiliului Local al comunei Mereni pentru data de 15.02.2017, ora 15,00, în Sala de Ședințe a Primăriei comunei Mereni. Printr-o decizie a Tribunalului Constanța, comuna Mereni a rămas fără Consiliul Local, acesta fiind dizolvat. Consiliul Local Mereni a fost dizolvat de drept pentru că, timp de două luni consecutive, aleșii nu s-au întrunit în ședință.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...