Trei curse anulate de pe Otopeni şi Băneasa din cauza norului de cenuşă vulcanică

Trei curse au fost anulate luni de pe aeroporturile Henri Coandă (Otopeni) şi Aurel Vlaicu (Băneasa), din cauza norului de cenuşă emanat în urma erupţiei vulcanului islandez Eyjafjöll. "Luni, au fost anulate ...

Share

Rl online 0 comentarii

17.05.2010 - 11:00

Trei curse au fost anulate luni de pe aeroporturile Henri Coandă (Otopeni) şi Aurel Vlaicu (Băneasa), din cauza norului de cenuşă emanat în urma erupţiei vulcanului islandez Eyjafjöll.

"Luni, au fost anulate două zboruri KLM, şi anume o cursă Bucureşti - Amsterdam, care ar fi trebuit să decoleze de pe Otopeni la ora 7.05, şi alta care ar fi fost programată să sosească de la Amsterdam la ora 13.15. De asemenea, la această ora mai aveam un zbor Tarom în stand - by, care ar fi programat să decoleze la 10.50", au declarat pentru NewsIn reprezentanţii aeroportului Otopeni.

În ceea ce priveşte aeropotul Băneasa, există o singură cursă anulată luni Londra (Luton) - Bucureşti, care ar fi trebuit să ateritzeze pe aeroportul din Capitală la ora 7.00.

Aeroporturile olandeze Amsterdam-Schiphol şi Rotterdam au fost închise luni începând cu ora locală 6.00 (7.00, ora României) din cauza concentraţiei de cenuşă vulcanică în spaţiul aerian al ţării.

Aeroporturile au fost închise pentru cel puţin şapte ore.

Irlanda şi Marea Britanie au fost afectate, de asemenea, de norul de cenuşă emanat în urma erupţiei vulcanului islandez Eyjafjöll, care a cunoscut o uşoară intensificare a activităţii. 20 de aeroporturi din aceaste două ţări au fost închise în cursul nopţii.

Citește totul despre:

Comentarii