Traian Băsescu o critică pe Kovesi, după ce DNA a anunțat sesizarea Inspecției Judiciare, în cazul procurorului revocat Mihaela Iorga Moraru: Asta e atitutidine de șef de instituție găinar

Fostul președinte al României și liderul PMP, senatorul Traian Băsescu, a criticat-o pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, într-o intervenție telefonică la România TV, după ce instituția a anunțat că a sesizat Inspecția Judiciară în cazul procurorului revocat Mihaela Iorga Moraru.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 20.07.2017 - 21:08

Fostul președinte al României și liderul PMP, senatorul Traian Băsescu, a criticat-o pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, într-o intervenție telefonică la România TV, după ce instituția a anunțat că a sesizat Inspecția Judiciară în cazul procurorului revocat Mihaela Iorga Moraru.

„Legat de comunicatul DNA, este acel tip de comunicat manipulator. Eu vă spun o părere simplă: Dacă doamna Moraru avea vreo intenție neagră cu acei bani sau cu ceasurile confiscate, în primul rând s-ar fi aflat la dânsa în fișet. În al doilea rând, nu îi ținea în DNA, îi ducea acasă. Este tipul de manipulare pe care doamna Kovesi a introdus-o în a distruge mediatic țintele pe care le are. Nu am niciun dubiu că doamna procuror Morar e o țintă a doamnei Kovesi în momentul de față", a spus Traian Băsescu, la România TV.  


Citește și: Prima reacție a procuroarei Mihaiela Moraru, după acuzațiile lansate de DNA: Încearcă să mă decredibilizeze. Fișetul în care au fost găsiți banii nu este al meu

Procuroarea Mihaiela Moraru-Iorga a declarat, la postul de televiziune Antena 3, după acuzațiile lansate de Direcția Națională Anticorupție, că obiectele despre care s-a spus că au fost găsite și la care face referire șefa DNA nu erau în biroul ei, așa cum se menționează, ci în fișetul unui polițist.

Totodată, șeful PMP a criticat măsurile luate de DNA în cazul procurorului revocat la cererea Laurei Codruța Kovesi.

„A preferat să dea un comunicat eliptic de detaliu că bunurile se aflau în fișetul ofițerului judiciarist. O altă minciună prin omisiune e că până la data la care doamna Morar a dispus acele confiscări nu exista o cameră delicte. Vedem același film de dezinformări pe care l-a folosit și în publicitatea pe care a făcut-o în dosarele în care erau țintele personale ale ei și ale lui Coldea, atunci când era în funcție. (...) Aici e un lucru extrem de limpede. Când e vorba de intervenție în dosare, doamna Kovesi mai are scăpare să intervină prin adjuncții dânsei să o aresteze pe Udrea, și pe alții. Când e vorba de comunicate, șefii instituțiilor nu pot să se derobeze de responsabilități. (...) Asta e modul de lucru al doamnei Kovesi în ultimii doi ani – dezinformarea publică pentru distrugerea acelor persoane care îi sunt ținte.(...) Asta e atitutidine de șef de instituție găinar. Un șef de instituție, când ajunge la concluzia că nu mai poate lucra cu un om, se desparte de el și o face fără să îl murdărească", a mai spus el.


Citește și: DNA acuză nereguli grave în dosarele instrumentate de procuroarea Mihaiela Iorga-Moraru. În fișetul procuroarei, s-ar fi găsit bani și obiecte de lux. Prima reacție a procuroarei Moraru

Conducerea Direcției Naționale Anticorupție a anunțat, joi, că au fost descoperite nereguli grave în dosarele instrumentate de Mihaela Iorga, procurorul revocat din funcție, la începutul lunii iulie.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...