Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Traian Băsescu, despre şedinţa solemnă în cinstea Regelui Mihai: Nu cred că m-aş duce dacă aş fi invitat

Preşedintele României Traian Băsescu a declarat, în cadrul unui interviu acordat televiziunii publice, că nu ar participa la şedinţa solemnă în cinstea Regelui Mihai, chiar dacă ar fi invitat. Rugat să ...

Share

Octavian Palade 0 comentarii

21.09.2011 - 21:53

Preşedintele României Traian Băsescu a declarat, în cadrul unui interviu acordat televiziunii publice, că nu ar participa la şedinţa solemnă în cinstea Regelui Mihai, chiar dacă ar fi invitat.

Rugat să comenteze în legătură cu susţinerea unei şedinţe solemne cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani a Regelui Mihai, Traian Băsescu a refuzat să dea un răspuns, însă a precizat că nu îşi schimbă părerea despre acesta. Întrebat dacă ar participa la şedinţă dacă ar fi invitat, preşedintele a spus că "nu crede".

Traian Băsescu a  declarat în iunie că abdicarea Regelui Mihai este un act de mare trădare şi că "dacă a vândut ţara ruşilor nu i se iartă toate păcatele".

"Vedeţi, noi încă nu ne aşezăm corect valorile. Spre exemplu, pentru noi toţi şi pentru istorie, Antonescu rămâne responsabil de Holocaust împotriva evreilor şi a ţiganilor, ducerea lor în Transnistria, nu ştiu ce. Nimeni nu spune că statul român avea un şef de stat atunci. Antonescu era doar prim-ministru atunci. Unora le dăm averi, iar pe alţii îi considerăm criminali de război - şeful de stat şi prim-ministru. Doar pentru că unul a fost slugă la ruşi şi a lăsat ţara prin abdicare îl iertăm, de toate păcatele?" a comentat Băsescu.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...