Traian Băsescu: Dacă aș fi președinte, aș revoca toți șefii de instituții, care stimulează bătălia în interiorul sistemului de Justiție

Fostul președinte al României, senatorul PMP Traian Băsescu, a declarat duminică seara, la România TV, că dacă ar fi în locul președintelui Klaus Iohannis ar fi îngrijorat de erodarea încrederii românilor în Justiție. Totodată, el a mai afirmat că ar revoca prin decret șefii instituțiilor care generează și mențin bătălia din interiorul sistemului.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 17.09.2017 - 23:53

Fostul președinte al României, senatorul PMP Traian Băsescu, a declarat duminică seara, la România TV, că dacă ar fi în locul președintelui Klaus Iohannis ar fi îngrijorat de erodarea încrederii românilor în Justiție. Totodată, el a mai afirmat că ar revoca prin decret șefii instituțiilor care generează și mențin bătălia din interiorul sistemului.

„Dacă privim din punct de vedere al interesului domniei sale să câștige al doilea mandat (al președintelui Iohannis — n.r.), face exact ce trebuie. Dar, pe de altă parte însă, dacă aș fi atent și m-ar îngrijora ceva, dacă aș fi președinte, e bătălia asta cumplită între procuri-judecători-politicieni. M-aș îngrijora de erodarea încrederii în instituții fundamentale, cum este justiția, instituție fundamentală a statului, ori, după părerea mea, președintele trebuie să pună capăt acestei dispute. (...) M-aș uita care sunt factorii care generează această dispută și orice președinte poate cere să i se scrie un Decret și are un stilou cu care să îl semneze. Și aș revoca toți șefii de instituții, care, prin prezența lor, stimulează bătălia în interiorul sistemului de justiție", a spus Traian Băsescu. 

El a continuat susținând că neimplicarea președintelui dă „apă la moară unora ca Dragnea să mustăcească" și să spună „hai să demolăm Justiția''. „Or, justiția nu trebuie demolată, ci trebuie consolidată. (...) Îmi plac foarte mult pozițiile uniunilor profesionale ale judecătorilor (...) poziții echilibrate și care se vede că sunt în interesul justiției", a mai susținut el.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...