13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialTokes: Nu mă apasă nici să mi se ia decoraţia, nici să...

Tokes: Nu mă apasă nici să mi se ia decoraţia, nici să rămân decorat

Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat, miercuri, că îi este indiferent dacă i se ia sau nu decoraţia ”Steaua României”, pentru că autorităţile române i-au încălcat dreptul la libera exprimare.

”Nu aştept nimic, nu mă apasă nici să rămân decorat, nici să mi se ia decoraţia, că sunt deziluzionat. (…) La 24 de ani de la căderea comunismului să fiu atacat pentru nişte pretexte”, a spus Tokes, la ieşirea de la discuţiile purtate la Academia Română.

Citeşte şi: Creţu: Tokes denigrează România

Europarlamentarul a declarat că şi-a angajat un avocat pentru discuţiile cu Ordinul ”Steaua României”, dreptul său la apărare fiind susţinut şi de Uniunea Barourilor din România. 

”Nu am avut niciun gând de a mă apăra singur, deoarece tot timpul am apreciat că acest proces este unul umilitor, intentat împortriva mea cu rău-voinţa şi procesul s-a derulat cu mult înainte de audierea mea”, a mai declarat Tokes.

Citeşte şi: Tokes vrea un nou mandat în PE si va continua să susţină autonomia maghiarilor

”Din vară încoace se duce o campanie duşmănoasă împotriva campaniei mele cu tendinţa de a mă periferiza şi mă exclude din politicul românesc”, a mai spus Tokes.

Consiliul de Onoare al Ordinului ”Steaua României” s-a întrunit, miercuri, ca să ia o decizie privind retragerea decoraţiei europarlamentarului. Până în prezent, membrii Consiliului au avut trei întâlniri, iar cea de miercuri a fost prima la care a fost prezent şi europarlamentarul Laszlo Tokes.

 

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă