Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

TNB găzduiește o conferință organizată de Coaliția pentru Familie. Asociația Accept acuză că evenimentul încalcă demnitatea persoanelor LGBTQ

Teatrul Național "I. L. Caragiale" din Bucureşti va găzdui, joi, o conferință organizată de Coaliția pentru Familie, unde, invitată este Kim Davis, extremista americană condamnată de instanțele americane în 2015 la 5 zile de închisoare pentru sfidarea curții

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 13.10.2017 - 13:59

Teatrul Național "I. L. Caragiale" din Bucureşti va găzdui, joi, o conferință organizată de Coaliția pentru Familie, unde, invitată este Kim Davis, extremista americană condamnată de instanțele americane în 2015 la 5 zile de închisoare pentru sfidarea curții, refuzând să oficializeze căsătorii între persoanele de același sex. Asociația Accept a transmis o scrisoare către managerul instituției, Ion Caramitru, solicitându-i "să ia măsurile necesare pentru a disocia Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" de conținutul acestui eveniment, și, în măsura în care nu este de acord cu instigarea la ură și discriminare promovată de vorbitori, să retragă suportul pentru organizarea acestui eveniment în cadrul TNB".

"Am transmis o scrisoare deschisă maestrului Ion Caramitru, managerul general al Teatrului Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti, privind conferința “O mărturie americană despre libertatea de conștiință” organizată de Coaliția pentru Familie. Acest eveniment, organizat recent și în alte orașe din România, încalcă demnitatea umană a persoanelor ce aparțin minorității persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, transgender și intersex (LGBTI) prin conținutul instigator la ură și portretizarea acestei minorități ca agresor și rău absolut în discursul public al participanților. Organizatorii promovează în mod fals ca eroină a libertății religioase pe doamna Kim Davis, cetățean american condamnată de instanțele americane în 2015 la 5 zile de închisoare pentru sfidarea curții", precizează reprezentanții Asociației Accept, pe Facebook.

"Dreptul la demnitate este garantat în mod egal tuturor cetățenilor României inclusiv în Constituție, și încălcarea lui nu poate fi justificată de prejudecăți motivate religios. Orice comportament pasiv care permite instigarea la ură împotriva comunității LGBTI este și el sancționat de legile statului nostru, inclusiv în cadrul unei instituții publice, așa cum este Teatrul Național București. Argumentele privind încălcarea demnității persoanelor LGBTI le găsiți pe larg în petiția online găzduită de Declic, pe care vă invităm să o semnați.

Solicităm, prin petiție, ca domnul Caramitru să ia măsurile necesare pentru a disocia Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" de conținutul acestui eveniment, și, în măsura în care nu este de acord cu instigarea la ură și discriminare promovată de vorbitori, să retragă suportul pentru organizarea acestui eveniment în cadrul TNB", mai adaugă Asociația Accept.

Știre în curs de actualizare.

 

Citește totul despre:

Comentarii