8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialTimişoara: Edilul anunţă miting cu 20.000 de oameni

Timişoara: Edilul anunţă miting cu 20.000 de oameni

La Timişoara se anunţă un miting de protest la adresa Guvernului, la care sunt aşteptate aproximativ 20.000 de persoane, a anunţat primarul, Nicolae Robu, citat de MediafaxEdilul este nemulţumit că  Executivul nu alocă bani pentru construirea unei centuri ocolitoare a oraşului.

"Nu putem sta pasivi, să trimitem doar hârtiile la guvern şi să criticăm atitudinea guvernului, cred că va trebui să ne arătam nemulţumirea printr-un miting de protest faţă de atitudinea guvernului în privinţa câtorva obiective de interes major pentru Timişoara. Nimeni nu are dreptul să ignore Timişoara şi mai ales într-un asemenea hal. Timişoara are nevoie de centură, trebuie să fie legată de Serbia prin autostradă şi am putea continua cu exemplele. Nu putem prelua să facem din fonduri proprii. Şi aşa ne-am încărcat cu angajamente cu finanţare din bugetul local", a declarat primarul.

Robu a mai spus că îşi doreşte ca acest miting de protest să aibă loc peste câteva săptămani, atunci cand condiţiile meteo vor permite.

"Mitingul nu ştiu când să aibă loc. Nu mi-aş dori să ajungem la miting, dar, dacă guvernul nu va reveni şi nu va include în priorităţi şi centura Timişoarei, aceasta e nevoia cea mai stringentă, atunci va trebui să ieşim în stradă. Îmi pare rău că am ajuns să vorbesc despre aşa ceva. Nu suntem în campanie electorală, am fi putut face un astfel de miting în campanie, dar ne-am abţinut. Acum nu am nicio reţinere să chem timişorenii la miting. Mitingul nu trebuie înteles ca presiune, ci ca un argument în plus. Dacă ies 20.000 de timişoreni şi spun acolo că e nevoie de centură, nu cred că mai e nevoie de alte lămuriri. Ar fi o dezamăgire dacă ar ieşi în stradă mai puţin de 20.000 de timişoreni. Mitingul ar putea avea loc în cateva săptămani. Trebuie să găsim o perioadă favorabilă meteo", a precizat primarul Nicolae Robu.

Edilul a mai spus că în zilele următoare va discuta despre realizarea centurii ocolitoare a municipiului cu responsabili de la guvern, deoarece doreşte să rezolve această problemă pe cale amiabilă.

Citeşte şi: Autostrăzile politice. De ce sunt pure fantezii promisiunile lui Ponta

Municipiul Timişoara are, în prezent, o centură ocolitoare de aproximativ 12 kilometri, în partea de nord-est, care leagă Calea Aradului de Calea Lugojului. Pentru centura ocolitoare care urmează să lege Calea Lugojului de Calea Şagului a fost întocmit un proiect, însă nu există finanţare. Aceasta ar urma să aibă 35 de kilometri, costurile pentru construire fiind estimate la peste 45 milioane de euro.

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă