Tăriceanu susține că arhiva SIPA ar trebui distrusă, ca să nu devină instrument de șantaj. Ministrul Justiției anunțase că vrea să desecretizeze arhiva

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri, la B1 Tv, că arhiva SIPA ar trebui distrusă, pentru a nu mai exista niciun fel de "instrument de șantaj" împotriva unor judecători și procurori aflați în activitate.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.05.2017 - 13:34

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri, la B1 Tv, că arhiva SIPA ar trebui distrusă, pentru a nu mai exista niciun fel de "instrument de șantaj" împotriva unor judecători și procurori aflați în activitate.

"Această arhivă SIPA pur și simplu ar trebui, în opinia mea, distrusă, astfel ca să nu mai existe niciun fel de instrument de șantaj la adresa celor care probabil încă mai sunt în zona judecător/procuror. Probabil că unii dintre ei au ieșit la pensie de când e arhiva, nu știm, dar ceilalți, care sunt încă în serviciu activ, să nu planeze asupra lor această amenințare, pentru că nu mi se pare normal ca elementele de viață privată să poată să fie folosite împotriva lor, astfel încât judecata lor să fie distorsionată de temerea dezvăluirilor", a susținut președintele Senatului.

"Din ce a apărut în spațiul public despre arhiva SIPA, ce aflăm? Că în dosarele celor care lucrează în justiție, deci, judecători, probabil și procurori, în loc ca serviciul respectiv să se ocupe de partea de protecție a lor în ceea ce privește tentativele de corupție, legăturile nesănătoase între judecători, procurori și cei care erau acuzați sau condamnați, aflăm că se strângeau informatii inclusiv despre viața lor privată, elemente care sigur că pot să fie oricând folosite pentru un frumos șantaj. Nu ar fi o originalitate nici în România. Și eu cred că, din acest motiv, ar fi normal ca această arhivă să nu fie predată, să ne trezim peste nu știu câtă vreme că iarăși e spartă, e folosită sau nu știu ce", a explicat Călin Popescu Tăriceanu.


Citește și: Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că va desecretiza arhiva SIPA

"Da, voi desecretiza arhiva SIPA în cel mai scurt timp cu respectarea termenelor și procedurilor legale”, a declarat Tudorel Toader, miercuri dimineață, la CSM.


 

Declarația lui Tăriceanu apare după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat miercuri dimineață că va desecretiza arhiva SIPA.

Ministrul a declarat, la intrarea în sediul CSM, că va dispune desecretizarea arhivei fostului serviciu secret "în cel mai scurt timp" și că această decizie va urma "procedura legală", fără a oferi însă detalii despre etapele acestei proceduri.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...