8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialTăriceanu: Nu aș spune că am o sincopă de comunicare cu președintele...

Tăriceanu: Nu aș spune că am o sincopă de comunicare cu președintele Iohannis

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susține că relația pe care o are cu președintele Klaus Iohannis este una instituțională, nefiind vorba despre "o sincopă de comunicare". 

Referitor la faptul că nu a fost invitat de către șeful statului la dineul organizat la Palatul Cotroceni cu prilejul vizitei în România a președintelui Franței, Francois Hollande, Tăriceanu a afirmat că, în opinia sa, președintele are "latitudinea să invite pe cine crede el".

"Nu am fost invitat. Nu cred că e o cutumă (să fie invitat președintele Senatului — n.r.), nu cred. Președintele are latitudinea să invite pe cine crede el. Relația nu e de niciun fel, este o relație în care atunci când este nevoie instituțional, putem să comunicăm și am și comunicat. Am primit un telefon de invitare din partea președintelui la discuțiile care au avut loc după referendumul de ieșire a Marii Britanii din UE, a avut disponibilitatea pe care o apreciez. M-a sunat personal să mă invite. Deci, nu aș spune că avem o sincopă de comunicare. Lucrul acesta nu mă poate face însă să nu înțeleg că președintele are niște obiective politice, personal", a declarat Tăriceanu, joi seară, la Antena 3, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Tăriceanu, Klaus Iohannis va avea nevoie de sprijinul unui partid politic dacă va intenționa să candideze, în viitoarele alegeri prezidențiale, pentru un nou mandat.

"Președintele urmează să participe la alegeri (prezidențiale — n.r.), vedeți cât de repede trece timpul. Se împlinesc curând doi ani de la alegeri, mai are trei ani din mandat. În 2019 vor fi alegerile prezidențiale și președintele are nevoie de un partid pe care să se sprijine. Nu poți să candidezi cu șanse la prezidențiale fără un partid. E o realitate și sigur că PNL, azi, acceptă cu multă resemnare să fie servantul președintelui", a mai spus Tăriceanu.

Președintele Franței, Francois Hollande, a efectuat marți o vizită de stat în România, ocazie cu care se va întâlni cu omologul român, Klaus Iohannis, și cu premierul Dacian Cioloș.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...
Ultima oră
Pe aceeași temă