14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialTânăra care a murit după ce a născut la spitalul din Bârlad...

Tânăra care a murit după ce a născut la spitalul din Bârlad suferea de sindromul Hellp

Tânăra de 20 de ani care, în urmă cu două zile a murit la Spitalul din Bârlad la scurt timp după ce a născut un copil sănătos, suferea de sindromul Hellp, maladie care apare în ultimele săptămâni de sarcină şi care nu figura în antecedentele medicale ale femeii, informează Mediafax.

Afecţiunea, care apare în ultimele săptămâni de sarcină, fără însă a i se şti cauza, nu figura în antecedentele medicale ale femeii, deşi aceasta a mai născut, în urmă cu mai puţin de doi ani, o fetiţă sănătoasă.

Conducerea Spitalului de Urgenţă Bârlad a afirmat că moartea a fost “una subită”, având în vedere că tânăra nu avea antecedente patologice. Concluziile medicilor legişti în acest caz sunt provizorii. De aceea, s-a dispus şi efectuarea analizelor suplimentare de laborator, respectiv cele histopatologice, pentru edificarea cauzei decesului“, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Tânăra de 20 de ani a murit, miercuri, în condiţii suspecte, pe masa de naşteri a Spitalului de Urgenţă din Bârlad, la scurt timp după ce a adus pe lume un copil sănătos. Decesul, considerat subit de conducerea unităţii medicale, urmează a fi elucidat de poliţişti şi medicii legişti.

Potrivit conducerii Spitalului de Urgenţă Bârlad, femeia, gravidă în 35 de săptămâni, a ajuns cu ambulanţa la unitatea medicală în cursul zilei de miercuri, după ce i s-a declanşat prematur naşterea la locuinţa sa din localitatea vasluiană Iveşti.

Fără a fi cunoscută cu probleme medicale şi aflată la a doua sarcină, tânăra a născut natural un copil sănătos, de 2,3 kilograme şi cu scorul Apgar 9, ulterior fiind continuate procedurile specifice de către cadrele medicale.

La scurt timp însă, femeia a intrat în stop cardio-respirator, fără niciun fel de explicaţii din partea medicilor bârlădeni, şi, în pofida efectuării manevrelor de resuscitare, nu a mai putut fi salvată.

“Naşterea, una spontană, a decurs normal, însă, din păcate, s-a sfârşit cu o moarte subită. Medical, din experienţă, există o supoziţie a cauzei decesului, aceea a unui edem pulmonar. Pacienta nu era cunoscută cu antecedente patologice, însă medicii legişti urmează să vadă dacă era afectat vreun organ intern. Din punctul nostru de vedere, considerăm că medicii şi-au făcut datoria”, declara, joi, directorul medical al Spitalului de Urgenţă din Bârlad, Gabriela Daniş.

Sesizaţi de către reprezentaţii unităţii medicale bârlădene, poliţiştii au declanşat o anchetă în acest caz, în care relevante vor fi, potrivit anchetatorilor, concluziile medicilor legişti.

Mamă şi a unei fetiţe de doi ani, tânăra de 20 de ani rămăsese recent fără soţ, care, la vârsta de 23 de ani, a murit electrocutat în urma unui accident de muncă pe un şantier din Bucureşti.

 

 

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă