Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tabără: Criza nu va fi atât de urâtă pentru România pe cât va fi pentru unele state europene

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat că pentru România criza nu va fi "atât de urâtă" pe cât va fi pentru unele state europene care au practicat "un sistem consumist fără limite" şi ...

Share

maria cocuți 0 comentarii

08.08.2011 - 10:49

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat că pentru România criza nu va fi "atât de urâtă" pe cât va fi pentru unele state europene care au practicat "un sistem consumist fără limite" şi nu au făcut reforme, informează Mediafax.

El a apreciat că este nevoie, în actualul context economic, de o colaborare foarte strânsă între Guvern, Parlament şi BNR.

Tabără a spus că urmăreşte evoluţiile burselor şi a apreciat că în România deciziile trebuie luate cu prudenţă în privinţa măsurilor de stabilizare macroeconomică şi în legătură cu cheltuielile din zona socială.

"Trebuie o prioritizare a deciziilor de finanţare a unor sectoare. M-aş bucura ca agricultura să rămână printre ele, pentru că este furnizoare de macrostabilitate. Mai cred că este nevoie de o colaborare perfectă între instituţiile statului - Guvern, Parlament, BNR", a declarat ministrul Agriculturii.

El a mai apreciat că trebuie acordată o atenţie deosebită politicilor fiscale din România.

"România nu poate scăpa de influenţele europene, dar nu cred că această criză va fi atât de urâtă pentru România cât va fi pentru alte state europene, care au întârziat reformele şi au practicat un sistem consumist fără limite", a adăugat Tabără.

S&P a redus vineri seară pentru prima dată ratingul AAA al SUA la AA+, din cauza deficitului bugetar şi datoriei publice ridicate, dar şi pe fondul instabilităţii de pe scena politică de la Washington.

Bursele europene au deschis luni în coborâre, după ce agenţia Standard & Poor's (S&P) a redus ratingul de top triplu-A al Statelor Unite la AA+.

Liderii G7 au anunţat că sunt pregătiţi să ia măsuri coordonate "pentru a asigura stabilitatea şi lichiditatea pieţelor financiare", iar Banca Centrală Europeană a sugerat că este pregătită să înceapă să cumpere obligaţiuni de stat italiene şi spaniole de pe piaţa secundară, pentru a combate efectul de contagiune al crizei datoriilor de stat.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...