Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

T. Baconschi: România sprijină politic necesitatea ca regimul Gaddafi să părăsească puterea

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, luni, că România sprijină politic, ''fără niciun fel de echivoc'', necesitatea ca Muammar Gaddafi  ''să părăsească puterea", informează

Share

maria cocuți 0 comentarii

21.03.2011 - 15:04
Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, luni, că România sprijină politic, ''fără niciun fel de echivoc'', necesitatea ca Muammar Gaddafi  ''să părăsească puterea", informează Agerpres.

"Şi-au pierdut orice legitimitate din momentul în care au început să atace şi să ucidă populaţia civilă care îşi exprimaseră revendicările cât se poate de fireşti. Nu mai poate exista o cale de întors pentru acest regim (regimul Gadaffi - nr.r)", a susţinut Teodor Baconschi, la finalul audierilor din Comisia de politică externă a Camerei Deputaţilor.

În ceea ce priveşte contribuţia ţării noastre în Libia, ministrul de Externe a precizat că aceasta va fi decisă în CSAT, după încheierea procesului de planificare politică şi de generare a forţei la nivelul NATO şi UE.

"România nu are capacitatea în momentul de faţă să participe la operaţiunile din Libia, fiind cunoscută contribuţia noastră în teatrul de război din Afganistan. Îmi doresc ca această contribuţie umanitară sau de altă natură să poată fi calibrată", a mai spus ministrul Baconschi.

În context, Teodor Baconschi a precizat că luni dimineaţă a avut o discuţie cu ambasadorul României la NATO, Sorin Ducaru, care i-a prezentat o descriere a discuţiilor ce se poartă la nivelul Alianţei Nord-Atlantice în privinţa situaţiei din Libia.

"Toţi reprezentanţii aliaţilor sunt prezenţi acolo şi sper că se va putea ajunge la un consens pentru că au existat diferite opinii cu privire la rolul NATO în implementarea Rezoluţiei 1973 a ONU", a conchis ministrul de Externe român.

Citește totul despre:

Comentarii