22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialSurse: DNA a pus un sechestru de 700.000 de euro pe averea...

Surse: DNA a pus un sechestru de 700.000 de euro pe averea lui Vasile Blaga

Fostul copreședinte al PNL Vasile Blaga s-a prezentat, marți după-amiază, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Ploiești, în dosarul în care este urmărit penal pentru trafic de influență. Potrivit unor surse judiciare, el ar fi venit pentru a i se comunica măsura instituirii sechestrului asigurător.

La intrarea la sediul anticorupție, Vasile Blaga a precizat că nu știe motivul pentru care a fost chemat.  La ieșirea de la DNA, Vasile Blaga a precizat că se gândește să conteste măsura. Totodată, el a refuzat să dea detalii despre bunurile care au fost puse sub sechestru şi despre valoarea acestora. „Ne gândim să contestăm, dar ce este important este că ne vom dovedi clar nevinovăţia”.

Pe de altă parte, surse judiciare precizează că procurorii DNA îi vor comunica instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra unor bunuri care-i aparțin. Sechestrul ar fi de 700.000 de euro.

Săptămâna trecută procurorii DNA Ploiești au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri ale fostului primar al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan „Pinalti”, care este urmărit penal în același dosar.

În 28 septembrie, când procurorii au început urmărirea penală în cazul său, pentru  trafic de influenţă, faptă pe care ar fi comis-o în perioada 2011-2012, când era secretar general al PDL. În aceeaşi zi, Vasile Blaga a anunţat că, în urma acuzaţiilor care i-au fost aduse de către DNA Ploieşti, îşi depune demisia din funcţia de copreşedinte al PNL şi şef al campaniei partidului la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă.

Vasile Blaga este inculpat și pus sub control judiciar pe motiv că, între 2009-2012, în calitate de secretar general al PDL, ar fi făcut trafic de influență pentru numirea în funcții a unor persoane care să atribuie contracte din bani publici unor firme dispuse să dea o parte din bani partidului.  Prin acest mod Blaga ar fi adunat suma totală de 700.000 de euro pentru partid, susțin procurorii DNA Ploiești.

Senatorul Vasile Blaga l-a anunțat pe președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, că nu va candida pentru un nou mandat de parlamentar, la alegerile din 11 decembrie. Într-un comunicat de presă, PNL precizează că decizia lui Vasile Blaga de a renunța la funcția de co-președinte PNL „demonstrează că a pus mai presus de propria carieră politică principiile de integritate asumate de formațiunea politică”.

În acest context, președintele Klaus Iohannis a declarat că PNL este într-o situație „foarte complicată”, după demisia lui Vasile Blaga.

Cele mai citite

Președintele polonez Duda ar urma să se întâlnească cu Trump

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat că s-ar putea întâlni cu Donald Trump în timpul unei vizite la New York săptămâna aceasta, în timp...

Șoc în România. Un primar a fost găsit spânzurat!

O tragedie a lovit comunitatea din comuna Vințu de Jos! Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat într-o anexă a propriei sale locuințe....

FOTO. Loredana Groza, ca la 20 de ani. Vedeta a pozat în colanți

Loredana Groza, cunoscută pentru prezența sa în industria muzicală românească, a captat atenția publicului cu ultimele sale fotografii distribuite pe rețelele de socializare. Însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă